Kdz. Ereğli de Ekip Gazetesi yayın hayatına başladı. İlk sayısı çıkan Ekip Gazetesi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

 

Yavuz AKÇAKESE, Sinan KABATEPE, Dr. CİNO, Altan AKÇAKESE ve İlhan ÇETİN' li kadrosuyla yerel basına renk ve ivme kazandırması beklenen Ekip, özel röportajları ve haberleriyle gündeme yön verecek.

Tamamen gazetecilik mesleğinde emek veren bireyler tarafından oluşturulan Ekip kadrosu, ER-OR Ajans bünyesinde bir araya geldi. İmtiyaz Sahipliği görevini Nahit ÇERÇİOĞLU' nun üstlendiği EKİP' te Yavuz AKÇAKESE Haber ve Yayın Danışmanı, Sinan KABATEPE Genel Sorumlu, İlhan ÇETİN Genel Yayın Yönetmeni, Altan AKÇAKESE Yazı İşleri Sorumlusu, H. Hilmi ACAR (Dr. Cino) da Reklam, Tanıtım ve Organizasyon Sorumlusu görevlerini üstlendi.

1 Haziran 2009 tarihinde kuruluş çalışmalarını tamamlayan Ekip Gazetesi, ilk deneme yayınını 24 27 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirmişti. Bundan böyle her çarşamba günü okuyucularına hitap edecek olan Ereğli EKİP Gazetesi' nin ilk sayısında, Alaplı ve Ereğli' deki TOKİ dairelerinde yaşanan sıkıntılar yorumlanırken, Demokrat Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı  İsrafil ERDOĞANOĞLU' nun ERDEMİR ve Ereğli Belediyesi arasındaki gerginliğe ilişkin özel açıklamalarına yer verildi. Sayfalarında hiçbir ajansın haberlerine yer vermeyen ve her haberi kendi ürünü olan Ereğli EKİP Gazetesi' nde ayrıca okuyucular, Termik Santral Yazı Dizisi' nin II. Bölümü ile Kdz. Ereğli Belediyesi' nin genç Belediye Meclis Üyesi Cumhur NALCI ile yapılan söyleşiyi, 2. Amatör Küme Futbol Ligi' nin 7. Haftası ile ilgili haber ve yorumları bulabilecekleri gibi, Esra ALPAGO, Ahmet KOCUK gibi Ereğli' nin tanınmış isimlerinin de köşe yazılarıyla düşüncelerine ortak olacaklar.