Kdz. Ereğli'de yayımlanan gazetelerden biri olan Ekip, yayın hayatına başladığı 3 Haziran 2009 tarihinden bu güne 1 yılı geride bırakarak 2. yayın yıldönümüne ulaşmanın coşkusunu yaşıyor.
Ekip'in İmtiyaz Sahibi Altan Akçakese, yeni yayın yıldönümü ile ilgili olarak yayımladığı mesajda  "Haberciliğin ekip anlayışı ile yapılabileceğine olan inancıyla ve uzun süreli çalışmalar sonunda kuruluş aşamalarını tamamlayan; Kdz.Ereğli Basın Savcılığı'nın izni ile 3 Haziran 2009 tarihinden itibaren yayın hayatına başlayan EKİP, Vergi Dairesi ve SGK işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 10 Temmuz 2009 tarihinden itibaren, Ereğli EKİP Gazete Haber ve Tanıtım Ajansı kimliği ile yoluna devam etti" dedi.

Akçakese, Ekip'in 10 deneme ve 45 sayı yayımlayarak bölgenin takdirini kazandığını ve nice senelere de aynı özveri, gayret ve dürüstlükle yoluna devam edeceğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

DOĞRU BİLDİĞİMİZ HABERLER
Yürüdüğümüz bu meşakkatli yolda destek ve ilgisini bizlerden esirgemeyen tüm okuyucularımıza, dostlarımıza ve refiklerimize; kuruluşumuzda bizlerin yanında yer alan ve emekleriyle bizlere güç veren meslektaşlarımıza teşekkür etmeyi görev kabul ediyoruz.
Siyasetten spora, halkı ilgilendiren her alanda doğru bildiğini haber olarak sizlere duyuran EKİP'in geldiği noktada bir başarı varsa, bu başarı sadece bizim değil, bir aile olarak gördüğümüz tüm okuyucularımızındır.
Biz iyi bir aile, iyi bir EKİP'iz.
En büyük temennimiz ise, gerek meslek camiamız içinde, gerekse de Ereğli gibi, sosyal ve ekonomik yaşamın şimendiferi olan tüm kurum, kuruluş ve örgütler arasında sevgi, saygı ve birliktelik bağının sağlam temeller üzerinde yükselmesidir.
Biz EKİP Ailesi olarak, kent huzuru ve barışının temin ve tesis edilmesinde bugüne kadar üstlendiğimiz kamu görevini, bundan sonra da layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız.
Kin, nefret ve kavgaların, bu kentin ve bölgemizin geleceği için hiçbir menfaat getirmeyeceği gerçeğini altını çize çize vurgulamaya devam edeceğiz. Ereğli'nin her alanda hak ettiği değer ve mevkii kazanması için, sorumluluk alması gerekenleri uyarmaya devam edeceğimiz gibi, bizim sırtımıza verilecek her sorumluluğu da büyük bir özveriyle yüklenmeye devam edeceğiz. Kuruluş olarak adımızı renklendiren Ereğli için var gücümüzle ve yorulmak bilmeden çalışacağız.