Sağlık Bakanlığı'nın 5227 sayılı kanun ile değişik 4207 sayılı Tütün ve Tütün Ürünlerinin zararlarının önlenmesine dair kanun kapsamında Zonguldak kent merkezinde tütün ürünlerini satan restoran, cafe, internet cafe gibi çeşitli işyerleri sigara denetim ekipleri tarafından ani baskınlar yaparak denetlendi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ve Emniyet yetkililerinden oluşan denetim ekipleri kanuna uymayanlar hakkında yasal işlem ve uyarılarda bulundu.
Yasanın çıkmasıyla birlikte bu güne kadar 78 işletme ve 164 şahısa cezai işlem uyguladıklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan şöyle dedi:
"4207 yasa uygulamaları nedeniyle esnaflara ve işletme sahiplerine gerekli bilgilendirme ve uyarılar yaparak gerekli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sırasında vatandaşlarımızın genel olarak yasaya uyduğunu fark etmekteyiz. Bundan sonra da aralıksız olarak denetimlerimizi düzenli olarak devam edecektir " dedi.
Göreve geldiği günden bu tarafa başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ise'"Belediyemizi, Sağlık Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ile birlikte bir taraftan işyerlerinde sigara denetimi yapıyoruz. Diğer taraftan ise, geçmiş dönemlere ait olmak üzere il merkezinde bu güne kadar 600'e yakın işyerlerinin ruhsatsız olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu tespit ettiğimiz işyerlerine ruhsatlarının çıkarılması için çeşitli uyarı yazıları ve işlemler yapmaktayız " diye konuştu.