Kdz.Ereğli'de deprem, yangın, tahliye ve trafik kazası üzerine kurulan senaryoda rol alan öğrencilere, arama kurtarma ekipleri müdahale etti

Kdz.Ereğli'de Sivil Savunma günü dolayısıyla olası afetlere yönelik düzenlenen arama kurtarma operasyonu, gerçeğini aratmadı.



7.2 ŞİDDETİNDE DEPREM HİSSEDİLDİ
Merkez Anadolu Lisesi'nde deprem, yangın, tahliye, trafik kazasına müdahale ile arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin Ereğli'de hissedilmesi üzerine kurulan senaryo gereği, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne gelen ihbar doğrultusunda büyük hasar gören Merkez Anadolu Lisesi'nde yangınların başladığı üst katlarda öğrencilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine ekipler ile 112 Acil Servis ekipleri olay yerine intikal ettirildi.



ÖĞRENCİLER KURTARILDI
Senaryo gereği öğrencilerin deprem sonrası güvenli şekilde okul dışına tahliyesi sağlandı. Yaralanan ve yangından etkilenen öğrenciler ise ekiplerin müdahalesiyle ambulanslara alındı. Daha sonra içeride mahsur kalan öğrenciler de pencereden halat yardımıyla kurtarıldı. Trafik kazasında ağır yaralanan ve aracın kesilerek yaralıların güçlükle kurtarılmasını da canlandıran öğrencilerin performansı, büyük ilgiyle izlendi. Bazı öğrenciler sedyeye bindirilerek götürülen arkadaşlarını teselli etmeye çalıştığı görüldü.


HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada 28 Şubat Sivil Savunma günü dolayısıyla ilçedeki okullarda yangın, arama-kurtarma, tahliye, trafik kazası gibi tatbikatlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilere verilen bilgilerin hayati derecede önemli olduğunu anlatan Ateş, "Öğrencilerimize yangın anında, deprem anında veya trafik kazasında yapılması gerekenleri hem uygulamalı hem de anlatım şeklinde gerçekleştirdik. Amacımız olası bir afet durumunda öğrencilerimizin hazırlıklı olmaları; öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğine dikkat çekmek. Tatbikatımız gayet başarılı geçti" dedi.

KORKMAZ DA İZLEDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaşanabilecek doğal afet durumlarında öğrencilerin ve görevlilerin gerçek durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlandığını belirtti, itfaiye ekibine teşekkür etti.




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)