Gıda, Tarım ve Hayvancılık Alaplı İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, ekmek ve ekmek çeşitlerine yeni dönem, dokunmak yasak olduğunu bildirdi.
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Türk gıda kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri Tebliği 04.01.2012 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi dedi.
1 Temmuzdan 2012 İtibaren uygulamanın başlayacağını ifade eden Yılmaz, Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri hariç(Haşhaşlı ekmek, sütlü ekmek, mısırlı ekmek, çavdarlı ekmek ve karışık tahıllı ekmek v.s. ) ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak piyasaya arz edilir. Ekmek ve Ekmek çeşitlerinde tuz en çok kuru madde de iken %1.75 iken %1,5 'e düşürülmüş ekmek, Türk Gıda Kodeksi Buğday Tebliğinde yer alan Tip 650 ve daha Yüksek kül içeren buğday unundan yapılır. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler kasap, manav ve  pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmeklerin, ekmek kasalarına, ekmek kasalarının da ekmek taşıma araçlarının içine bulaşma riskini engelleyecek biçimde yerleştirilmesi gerekir.
Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler; dış etkenlerden zarar görmeyecek şekilde tamamen kapalı, Ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamullerin taşınması dışında herhangi bir taşıma işleminde kullanılmayan, tavan, zemin ve duvarları su geçirmeyen, zararlı ve mikroorganizmaların yerleşmesine izin vermeyen, pürüzsüz, kolay Temizlenen ve dezenfekte edilebilen malzemeden yapılan taşıtlarda taşınır.
Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmaz, zemin ve dış ortamla teması engellenir, palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulur.Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmekler; satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgâhında muhafaza edilir ve satıcı kontrolünde satılır. Satış sırasında bu Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği'nde yer alan hükümlere uygun bir ambalaj malzemesine sarılarak veya içine konularak tüketiciye arz edilir.   Satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgâhları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulur dedi.