Hergün 25 kilometre yürüyerek çorap satışı yapan ve ekmeğini buradan kazanan Erdoğdu, kekeme rahatsızlığından kurtulmak için hayır severlerin de desteğini bekliyor. İşsiz gençlere de çağrı yapan Erdoğdu, Hayata küsmeyin ekmeğinizi düzgün kazanabileceğiniz işlerden mutlaka çıkartın dedi.

Kdz.Ereğli doğumlu 26 yaşındaki Sercan Erdoğdu ekmeğini hergün sattığı çoraplardan çıkarıyor. Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'nde oturan ve hergün yaklaşık 25 kilometre yol yürüyen Erdoğdu, maden ocağından emekli olan 5 kardeşli Erdoğdu ailesinin 4'ncü çocuğu. Erdoğdu, yıllardır iş aramasına rağmen istediği işi bulamayınca kapı kapı ev ve işyerlerini dolaşarak çorap satıyor. Kekeme rahatsızlığı da bulunan Erdoğdu, Ekmek param için gece gündüz çalışırım. Yeter ki helal para ile kazanılsın. Yıllardır çorap satarak geçimimi sağlıyorum. İş için çok uğraştım çok kişi çok kuruma gittim ancak elim hep boş döndüm. Hayata küsmedim ve aldığım çorapları kapı kapı ev ev satıyorum. Hergün 25 kilometre bazen daha fazla yol yürüyorum.
Sağolsun halkımızda bana bu konuda destek veriyor sahip çıkıyor. Kekeme rahatsızlığım var ve bu rahatsızlıktan kurtulmam için de çok paraya ihtiyaç var. Ailemin durumu zaten ortada. Eğer kekeme rahatsızlığımdan kurtulursam hedefim Kdz.Ereğli'de bir çorap üreten tesis kurmak. Bunun için gecemi gündüzüme katacağım. Buradan işsiz gençlere de çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen hayata küsmeyin ve topluma faydalı en azından ekmek paranızı düzgünce kazanabileceğiniz işler bulun sözleri ile konuştu.