Karadeniz Ereğli'de Ensar Vakfı, Memur Sen ve Özgür-Der Ereğli Şubeleri tarafından başlatılan "Ekmeğini Kardeşinle Paylaş" kampanyası kapsamında toplanan 30 ton un İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Lojistik Merkezine gönderildi.

Memur Sen Ereğli Şube Başkanı Ziya Babal, düzenlenen törende yaptığı açıklamasında, Suriyelilerin yaşadığı duruma sessiz kalmayacaklarını ve imkanlar doğrultusunda yardım eli uzatacaklarını söyledi.

Suriye'de fırınların bombalanmasından sonra acil un ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Babal, "Özellikle soğuk kış şartlarında un konusunda ortaya çıkabilecek eksikliğin bölgede çok ciddi sıkıntılara yol açacağı belirtiliyor. Son dönemde Rusya'nın havadan İran, Esed, Işid ve PKK güçlerinin de karadan saldırılarının artması karşısında bölgeye ulaşan yardımlarda azalma olmuş, en temel insani ihtiyaçların bile karşılanmasını güç hale getirmiştir" dedi.

Ereğli halkının düzenlenen yardım kampanyasına duyarsız kalmayarak kısa sürede 30 ton un temin edilmesine katkı sağladığını dikkati çeken Babal şunları kaydetti:

"Müslümanca bir duruş ve duyarlılık kardeşinin derdiyle dertlenmekten geçer. Kardeşlerinin dertleriyle dertlenen, ekmeğini onlarla paylaşan sorumluluk sahibi Ereğli halkına bu sürece destek veren Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Müftlüğüne teşekkür ediyoruz. Yardım faaliyetlerimize bundan sonraki dönemde de devam edeceğiz"

Yardım tırı, Suriye'ye gönderilmek üzere dualar eşliğinde Kilis'e uğurlandı. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)