Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 1 Kasım genel seçimleri kapsamında ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Genç dinamik Milletvekili Demirtaş gittiği her yerde ilgi ve sevgi ile karşılanıyor. Vatandaşların sorunları gece-gündüz demeden dinleyen Demirtaş, konuşmalarında; CHP'nin kilit parti olduğunu, güçlü bir şekilde iktidara ortak olacağını ve ekonomik kaynakları doğru yöneterek sorunları çözeceğini açıklıyor.

 

Seçim çalışmalarını Ereğli’de sürdüren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Demirtaş’a ziyaretlerinde partisinin Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve bazı parti yöneticileri eşlik etti.

 

DEMİRTAŞ VATANDAŞI DİNLEDİ, NOT ALDI, SORULARI CEVAPLANDIRDI

Çalışmalarına sabah saatlerinde Türk Metal Sendikası ziyaretiyle başlayan Demirtaş, daha sonra Yaşlılar ve Gençler Evi’ne giderek çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu vatandaşlarla sohbet etti, sıkıntılarını dinledi, not aldı ve partisinin çözüm önerileri ile seçim bildirgelerinde emekliler için planladıkları vaatleri anlattı. Ardından katlı otoparkta bulunan belde ve köy duraklarına ziyaret gerçekleştiren Demirtaş, burada da vatandaşları dinledi.

 

"EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK, ASGARİ ÜCRET ARTACAK,  TAŞERONLAR KADROYA ALINACAK"

Demirtaş konuşmalarda CHP olarak "Önce insan, önce birlik, önce Türkiye sloganı ile hareket ettiklerini belirtti ve emekliye dini bayramlarda iki ikramiye verileceğini, asgari ücretin net bin beş yüz liraya çıkarılacağını, kamu taşeron işçilerinin kadroya alınacağını, banka kredi faizlerinin yüzde seksen'inin silineceğini, gençlere her türlü destek verileceğini detayları ile anlattı.

 

HER YERDE İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN!

Ülke ve bölge sorunlarından kaygı duyduklarını belirten ve özellikle köylerde işsiz gençlerin çok olduğunu ileten vatandaşlar, Demirtaş’tan bu duruma bir çözüm getirmelerini istedi. Demirtaş da, 1 Kasım’da kendilerine verilen destekle güçlü bir şekilde meclise girdikleri taktirde TTK’yı ve tersaneleri canlandıracaklarını, yeni iş imkanları oluşturacaklarını söyledi ve vatandaşlardan destek istedi.

 

MÜSİAD BAŞKANI SEZER BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Demirtaş ve beraberindekiler akşam saatlerinde MÜSİAD Kdz.Ereğli Şubesi’ne de giderek Şube Başkanı İbrahim Sezer ve yönetimiyle görüştü.

Ziyarette ilk konuşan MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Sezer, ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teşekkür ederek, “yeniden bir seçim dönemine girdik. İki haftandan az bir süre kaldı. Bu seçimde yerler ve sıralar çok fazla değişmeyecek gibi görünüyor. Biz açıkçası seçimlerden sonra Ereğli için neler yapılacak onun peşindeyiz. Gündemimiz içinde bulunan en önemli konu bir an önce üniversite kampüsünün tamamlanarak ilçemizdeki öğrenci sayısını 10 binlere çıkarmak. Ama bizim buradaki düşüncemiz yeni kampüs alanına yeni fakültelerin getirilmesidir. Yani bunun üstünde ciddi bir şekilde sivil toplum kuruluşları, siyasiler hep beraber durmamız lazım. Bizce Ereğli’de en önemli konu şuan için bu. 1 Kasım’dan sonra tek başına iktidarda olsa, koalisyon hükümeti de olsa bu konuda ivedi bir şekilde, oldubittiye getirilmeden sonuç alınması lazım. Bizim sizlerden beklentimiz bu yönde.”dedi.

 

DEMİRTAŞ "CHP EN SORUMLU DAVRANAN PARTİ OLDU"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da konuşmasında 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan tabloda koalisyon hükümeti kurulabilinmesi adına CHP olarak en sorumlu davranan parti olduklarını ifade ederek, AK Parti ve MHP’nin aynı hassasiyette davranmadıklarını dile getirdi ve dolayısıyla ülkenin bir tekrar seçim yaşadığını söyledi.

Seçimlerin ardından yaşanan belirsizlik sonucunda ülkede terör olaylarının arttığına ve özellikle dolardaki artışla ekonomik krizin had safhaya çıktığına dikkat çeken Demirtaş, bu durumun en çok iş dünyasını etkilediğini ve daha büyük sıkıntıların yaşanacağından endişe ettiklerini kaydetti.

 

"UFUKTA KOALİSYON GÖRÜNÜYOR"

Demirtaş, 7 Haziran seçimleri sonrasında CHP’nin içinde bulunduğu bir koalisyon hükümeti ile bütün sıkıntıların çözülebileceğine inandıklarını belirterek, “iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın da büyük çoğunluğunun düşüncesi bu yöndeydi. Hükümet kurulsun ve bir an evvel sorunlar çözülsün diye bakıyorlardı. Yine dış dinamiklerde de aynı durum söz konusuydu. Ama olmadı, bundan sonra önümüze bakmamız gerekiyor. Ben önümüzdeki seçimlerde AKP’nin tek başına iktidar olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bir koalisyon tekrar gözüküyor ve biz bu koalisyonun kurulabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü CHP bu koalisyonun kilit partisi olacaktır.” diye konuştu.

 

"EKONOMİYİ YÖNETMEYE TALİBİZ"

Partisinin içinde ekonomi alanında uzman çok iyi isimlerin bulunduğunun altını çizen  Demirtaş, “bizim ekonomi kadrolarımız dünyayı bilen, yorumlayan, dışa açık ve dünya dengelerini de iyi bilen isimlerden oluşuyor. Biz bu kadromuzla ekonomiyi yönetmeye talibiz. Bizim Türkiye’nin sorunlarına çözüm getirebilecek kadrolarımız hazır. Onun için biz her kesimden destek bekliyoruz, sizlerden de güçlü bir şekilde destek bekliyoruz.”dedi.

 

"EREĞLİ SANAYİ, TURİZM VE ÜNİVERSİTE KENTİ OLMALI"

Demirtaş Ereğli’de yapılacak üniversite kampüsü ile ilgili kamuoyunda mevcut fakültelerin buraya taşınacağı gibi bir algı oluştuğunu söyleyerek, buna kesinlikle karşı olduklarını, yeni kampüse yeni fakültelerin getirilmesi gerektiğini ve bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Demirtaş, ayrıca Ereğli’yi sanayi kenti ve üniversite kenti haline getirmeyi planladıklarını dile getirdi ve Batı Karadeniz ölçeğinde oluşturulacak bir turizm bölgesinin önemli bir ayağını Ereğli’de oluşturmak istediklerini söyledi.

Ziyaret bir süre daha karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.