Karadeniz Ereğli'de günlük yayımlanmakta olan Refikimiz Gündem Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Ali Suat Eser, tedavi gördüğü Ankara Cebeci Kalp Merkezi'nde ağırlaşınca yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Eser'in, 21 Mart 2010 Pazar günü sabah yoğun bakımdan çıkarıldığı öğrenildi.

ESER'İN YOĞUN BAKIMA ALINDIĞI HABERİ ŞÖYLEYDİ:

2009 Mart ayında geçirdiği kalp krizi sonrasında İstanbul İsviçre Hastanesi'ne kaldırılan ve buradaki tedavinin ardından aramıza dönen ve rahatsızlığı tekrar artınca bu kez Ankara'da tedavi altına alının Ali Suat Eser 20 günden bu yana Cebeci Kalp Merkezi'nde tedavi görüyor. İkinci kez kalp ameliyatı için göğsü açılan A. Suat Eser için yurt dışından getirilmesi gereken kalp kapakçığını aktif hale getirecek tıbbi malzemenin sosyal güvenlik hizmeti kapsamında yurda girişinin yasak olduğunu ortaya çıktı. 20 Mart 2010 Cumartesi günü akşam saatlerinde verilen bu bilgi üzerine moral bozukluğu yaşayan Ali Suat Eser "göğsümde ağrı var" şikayeti üzerine yapılan kontrollerinden sonra hemen yoğun bakıma alındı.

Ali Suat Eser, ikinci ameliyatının ardından bu kez sağ gözünde görme bozukluğu yaşadı. Sağ özündeki görme bozukluğu devam ederken, sol bacağındaki uyuşma son bir kaç gündür iyileşme gösteriyordu.

En son olarak Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın hastanede ziyaret edip moral verdiği Ali Suat Eser'in yoğun bakıma alınması endişe yarattı.

Ali Suat Eser'in yurt dışına gönderilerek tedavisinin yaptırılması gerekiyor.