Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi yaptığı yazılı açıklamada, Vatan Gazetesinde yeralan haberin gerçeği yansıtmadığını belirttiği tekzip yazısını gönderdi.

Ekşi, tekzip yazısında şu görüşlere yer verdi. “29/07/2009 tarihli sayınızda “Bodrum Vurgunu” başlıklı ilk sayfa ve açıklamalı  orta sayfa yazınızın içeriği tamamen yanlış ve hukuki dayanaktan yoksun olması sebebiyle aşağıda belirttiğim üzere açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur.

                Söz konusu taşınmazın ihaleye çıkma şartları ve yapılacak olan ihalenin yapılma şekli 2886 sayılı Devlet ihale Kanununda belirtildiği şekilde olmuştur. odrum Kaymakamlığı yaptığım 2002-2005 yılı süresince  Bodrum Mal müdürlüğü Milli Emlak Şefliğince, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün izni ile pek çok Maliye Hazinesine ait taşınmaz satılmış, yapılan satışlara ilişkin ihale öncesi ve ihale sonrası tüm yazışmaları yazışma usulleri gereğince tarafımdan imzalanmıştır.Yapılan tüm taşınmaz satışları yapılmadan evvel 4706 Sayılı Kanunun 7. maddesi gereğince  Bakanlık tarafından istenilen bilgi ve belgelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının (Kadastro müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Odası Başkanlığı, Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü’ne, Bayındırlık ve iskan müdürlüğüne, Bölge komutanlığına gibi v.s ) görüşleri ile birlikte gönderilmesi istenilmiş, ayrıca yine tüm taşınmazların 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kalıp kalmadığı hususu İl Kültür ve Turizm  Müdürlüğü’nden sorulmuştur. Tüm bu yazışmalar ilgili kurumlarca olumlu görüş ve kanaatlerine ilişkin yazı cevapları geldiği  takdirde 313 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği gereğince taşınmaz malın satımında sakınca olmadığı kanaatiyle taşınmaz malın satışına izin verilmiştir.Tüm ihale işlemleri ise Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 2886 sayılı yasaya göre ihale olunmaktadır.

                 Gazetenizin haber konusu yapılan taşınmazda yukarıda bahsi geçen şekilde Bodrum Kaymakamlığı yaptığım dönemde ihalesi yapılan taşınmazlardan birisidir.Bu nedenle yapılan ihale 2886 sayılı Devlet İhale Yasasında ki düzenlemeler  çerçevesinde yapılmış olup ihalenin kimse  tarafından duyulmamış olması da söz konusu değildir.Haber konusu taşınmazın satımından evvel sit alanında kalıp kalmadığı hususu , ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden sorulmuş ,bu kurumdan ve diğer kurumlardan gelen olumlu yazı cevabı üzerine Makamınca ihale olur izni verilmiştir.Bu nedenle haber konusu taşınmazın sit alanında bulunduğu yönünde ki haber de hukuki dayanaktan yoksundur.

             Haber konusu taşınmazın Hatice Kübra Öndeler tarafından bedelsiz alındığı ve daha sonra ifraz edilen parçanın, eşim Saniye Ekşi'ye satıldığı doğru değildir. Gazeteden ismini öğrendiğim bu bayanla bir tanışıklığımız olmadığı gibi bu güne kadar dolaylı da olsa hiçbir irtibat kurulmamıştır. Söz konusu taşınmazın  tamamı, eşim tarafından bir kısmı satın alınmadan evvel Alper Gülleroğlu’na  ait  idi. 2005 yılında Bodrum’da görev süremin dolmasından sonra ailemle tatilimizi  geçirmek  üzere 2006 yılında gittiğimiz de bir ev alma düşüncesi ile eşim Saniye Ekşi adına emlak işi yapan tanıdığa vekalet bırakılmış olup yer arayışları sürerken Temmuz 2008 yılında aile dostumuz Zeki Gülleroğlu tarafından oğlu Alper Gülleroğlu’na ait haber konusu yapılan yerin bir kısmını tarafımıza satma teklifi üzerine yerin piyasa değeri üzerinden satış işlemi yapılacağından, Harita Mühendisi tarafından usulüne uygun bir şekilde bölünen 2 parselde toplam 700 m2  bir hissenin sahibi olmak için satış işlemlerini  yaptık. Haber konusu yapılan hissenin eşim tarafından satın alınması da bu şekilde olmuştur. 29/07/2009 tarihinde tarafımız aleyhine yapılan haber tamamen asılsız ve makamımızın saygınlığını yıpratmaya yönelik olduğundan tekzip ettiğimizi belirtir, Haberin düzeltilmesi talebiyle bilgilerinize sunarım”