Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Ekşi, "Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir" dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"24 Kasım Öğretmenler Günü, Ulu Önder ATATÜRK'ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliğine seçilmesinin yıldönümüdür ve 1981 yılından itibaren de büyük bir coşku içinde öğretmeler günü olarak kutlanmaktadır.
Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenler, yapıcı ve yaratıcı, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü şiar ederek, en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimize bu vesileyle sonsuz hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.
Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize üstün başarılar diliyor,  İlçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için gayret gösteren bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum."