Zonguldak'ta 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda eksik aşıları olan öğrencilerin en kısa süre içersinde Aile Sağlık Merkezlerinde aşıları tamamlanacak.
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, açıklamasında şöyle dedi;
2011-2012 öğretim döneminde ilköğretim 8'inci sınıfta uygulanması planlanan Td aşılarının lojistiğinde yaşanan sorunlar nedeniyle her yıl okullar kapanmadan önce nisan-mayıs aylarında tamamladığımız Td aşı uygulaması geçtiğimiz öğretim döneminde yapılamamıştır. 2011-2012 öğretim döneminde ilköğretim 8'inci sınıfta öğrenim gören çocuklarımızın Td aşısı uygulamalarının yapılması için aile hekimlerine, kendilerine kayıtlı 8'inci sınıf öğrencilerine ulaşmaları ve aşılarını yapmaları talimatı verilmiştir. Ek olarak bu öğrencilerin liselere kayıtları sırasında aşılanma durumları sorgulanarak aşısı yapılmamış olanların aile hekimlerine yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Aşı uygulamasının yaz döneminde tamamlanması planlanmıştır. Bu çocuklar, 2012-2013 öğretim döneminde 9'uncu sınıfta öğrenim görecek olup, okullarda aşılanma durumları kontrol edilerek, eksik aşılı olanların aile hekimleri tarafından Aile Sağlığı Merkezlerinde aşısı tamamlanacaktır. Hiçbir çocuğumuzun sağlığının riske atılması söz konusu değildir. Çocuklarımızın aşısı eksik kalmayacak şekilde aşı uygulamasının tamamlanması için çalışmalar titizlikle sürdürülecektir.