Haber Yorum: Hepimiz tüketiciyiz ve hepimiz de bu açık gerçeği görüp tanık olarak bilincinde de olmamıza rağmen, ses çıkarmayıp kabullendiğimiz bir olay var. Soframızdaki yiyeceklere göz dikenler, sattıkları ürünlerin fiyatlarını artırmak yerine, gramajlarını eksilterek müşterilerini kandırarak açıkça kazıklarken, sanki “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” der gibi, tepki göstermemeye devam ediyoruz.

Bu soygun düzenine sektör olarak ses çıkarmaması gereken birinden öyle bir tepki geldi ki,  tüm topluma “uyanın!” dedi. Toplum bu çağrıya kulak verip uyanır mı? Evet, marketçi Mevlüt Özdemir’in sesi açık ve net. Diyor ki, 25 kuruşluk poşete gösterdiğiniz tepkiyi niye bu gramaj oyunlarına karşı göstermiyorsunuz?

Haksız mı?

İşte Özdemir’in o tepki sözleri:

“Değerli Türk Milleti, Ticaret Dünyası, Kafalarını Kumdan Çıkarmayan Tüketici Dernekleri, Basını, Siyasetçileri;
Son üç ayda ürünlerdeki gramaj eksilmelerinden, iç adetlerindeki azalmadan ben bıktım, yoruldum, ürünlere sürekli 2.barkod açmaktan yorulduk..
ticaret ve sanayi bakanlığına onlar kez tso aracılığı ile belge de gönderdim, fotoğraflı, ispatlı..
ya yeter artık. Bu ahlaksızlığa bu vurdum duymazlığa bir son verilsin.. Ve lütfen poşete gösterdiğiniz tepkinin onda birini bu tür hadiselere gösterseniz ülke düzelecek..”

(Eyüp Bektaş)