Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, intibak yasası nedeniyle yapılan incelemelerde yanlış hesaplamanın ortaya çıkması sonucu yapılan eksik ödemelere tepki gösterdi. 
TÜED Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 2 milyon dosyanın incelemeye alındığı ve yanlış hesaplanmış aylıkların tespit edildiğini hatırlattı.
Aylıkları yanlış hesaplanan 5 bin kişi bulunduğunu belirten Memiş, emeklilerin maaşlarından kesintilerin de başladığını ifade etti.
Yargıtay'ın yerleşmiş kararına göre kesintilerin yapılamayacağını belirten Memiş, Olayımızda, sebepsiz zenginleşme yoktur. Zenginleşenen kötü niyetli olduğunu ispat, kuruma düşer. Kurum böyle bir iddia ortaya atamamıştır. İyi niyetle zenginleşenin de borcu geri verme yükümlülüğü yoktur. Ayrıca kuruma re'sen işlem yapma imkanı veren 5510 sayılı yasanın 96. maddesi açıkca hukukun genel prensiplerine ve Anayasa'ya aykırıdır.
6283 sayılı yasaya göre hesaplama sonucu bulunan aylık mevcut aylıktan düşük çıkarsa, mevcut aylık ödenmeye devam olunacaktır. Bu kanuna göre de, kurumun geri alma hakkı yoktur dedi.
Kurumun maaşlarda yaptığı kesintilerle emekliyi yeniden mahkeme kapılarına sürüklediğini belirten Memiş, tebliğ işleminin de kurumun çıkardığı yönetmeliklere uygun yapılmadığını ifade etti. Yönetmeliklere uygun yapılmayan tebliğin sebebini ise konuya idari yargı yolunun kapatılması olduğunu savunan Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü: Kurumun yapılan bu yanlışlıktan dönmesi ve intibak bekleyen emeklilerimizi mağdur etmemesi dileğimizdir. Konunun kurum yetkilileri ile çözümleme arayışımız sürmektedir.
Buradan bir sonuç alınmaması halinde ise her türlü hukuki süreci işleteceğiz.