2013 yılında, ilçeye bağlı tüm mahallelerin altyapı ve yol çalışmalarındaki eksiklerinin tamamını gidermeyi amaçlayan Karadeniz Ereğli Belediyesi, özellikle yaz mevsiminde hız verilecek hizmetlerle ilgili fizibilite çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor.

Göreve geldikleri günden itibaren, kendilerine bağlı bulunan müdürlerle birlikte mahalleleri gezen ve sorunları yerinde tespit eden Belediye Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı ve Nezih Anıl, bu ziyaretlerinde tespit ettikleri bilgilerle, belediye tarafından yapılacak çalışmalar öncesi raporlarını hazırlıyorlar.
Mahalle gezilerine devam eden Başkan Yardımcılarının Kepez Mahallesi'ne yaptıkları ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yer aldı. Saat 11.00'de başlayan mahalle gezisinde Kepez Muhtarı Şaban Duru ile sokakları adım adım gezen Belediye Başkanı Posbıyık, mahalle genelinde yapılan çalışmaları yerinde gördü ve yapılmasını istediği çalışmalarla ilgili olarak da daire müdürlerine talimat verdi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Kepez Mahallesi'nde gerçekleştirdiği saha çalışmasına Belediye Başkan Yardımcıları Özyağcı ve Anıl'ın yanı sıra Belediye Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve Zabıta Müdürü Atilla Çakar da katıldı. 
Ağırlıklı olarak mahallenin Bahçelievler mevkiinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan ve bu çalışmaların yanı sıra yapılmasını istedikleri diğer çalışmalar hakkında da düşüncelerini paylaşan Belediye Başkanı Posbıyık, Bahçelievler'de bulunan ve kullanıma hazır geniş bir alanda çocuk ve spor alanı yapılması için çalışmaların başlatılacağını söyledi. Park için gösterilen alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Posbıyık, burada yaptığı incelemelerin ardından da Gaziler Sokak'a geçti.
Karga Mahallesi'nde yapılan ve açıldığı günden bu yana gerek verdiği hizmetlerle gerekse de kamuoyunda uyandırdığı memnuniyetle adından sıkça söz ettiren Cumhuriyet Halkevi'nin ikincisini Kepez'de açmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Posbıyık, bu ikinci tesis için de uygun bir alanın bulunduğunu söyledi. Söz konusu alanda gerekli fizibilite çalışmalarının zaman kaybedilmeden başlatılacağı bildirildi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren inceleme gezisi sırasında Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a mahalleleriyle ilgili bilgiler veren Kepez Muhtarı Şaban Duru da, son dönemlerde verilen hizmetlerle Kepez Mahallesi'nin altyapısının bitme noktasına geldiğini, bu sebeple de tüm belediye yetkililerine şükran borçlu olduklarını söyledi. Duru konuşmasında; Son dönemlerde arzu ettiğimiz çalışmaların yapılması yönünde belediyemizin yetkilileriyle sürekli bir araya geldik ve ne istersek yerine getirildi. İhtiyaç olan noktalara istinat duvarları yapıldı. Yol konusunda ise ufak tefek yerler dışında hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bu sebeple de başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye yetkililerine şükran borçluyuz. Kendilerine şahsım ve mahalleliler adına teşekkür ediyorum dedi.
Başkan Posbıyık, Kepez'e bağlı sokaklarda yaptığı incelemelerin ardından Gaziler Mahallesi'nde bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi.
Başkan Posbıyık mahalle sakinlerine ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Kepez'in tüm sorunlarının çözümü ve eksiklerinin tamamlanması için gereken çalışmaların ara verilmeden sürdürüleceği müjdesini verdi.