Alaplı'da Saadet Partisi tarafından, düzenlenen 'Farklı çözüm ekonomi' konulu konferans verildi. Konferansa, konuşmacı olarak SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan katıldı. Alaplı Saadet partisi ilçe başkanlığı tarafından Alaplı Belediyesi Kültür Salonu'nda 'Farklı çözüm ekonomi' konulu konferans düzenlendi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, İl Müfettişi Nevzat Püren, SP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı İsmail Yılmaz, BBP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, BBP Alaplı ilçe Başkanı Cenk Hatipoğlu, Sağlık-Sen Alaplı Temsilcisi Mustafa Aydan, SP Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Arıkan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.
Konferansta 'Türkiye'nin ekonomi politikalarının sorunları, işsizlik, nedenleri, çözüm yolları ve Saadet Partisinin önerileri ve çözümlerini anlatan SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, "Bizler sizlerden ülkenin sorunlarını duyurmak için buralardayız. Mayıs ayına kadar da bu çalışmalarımız devam edecek. Biz hükümeti değil devleti yönetmeye talibiz. Ak partinin bu milletin sıkıntılarını gidermesi mümkün değildir. Çünkü Ak Parti tercihini sermayeden yana yapmıştır. Bu milletin sıkıntısının düzelmesi için Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı vardır" dedi.
Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı'da konferansta yaptığı konuşmada Zonguldak'ın en çok göç veren 10 il arasında yer aldığını belirterek, "Zonguldak'ta son yıllarda ekonomik anlamda sürekli olarak gerileme yaşanıyor. İşsizliğin artmasına bağlı olarak ilimiz göç vermeye başlamıştır" diye konuştu.