Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 90. yıl kuruluş etkinlikleri Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Kız Yetiştirme Yurdundaki çocuklar ve İzmirlioğlu Huzurevi Müdürlüğündeki sakinlerin hazırladığı programa Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Açılış ve saygı duruşunun ardından Çocuk Esirgeme Kurumu’nun tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Nejdet Kocaman yaptı. Kocaman yaptığı konuşmasında, “Kız Yetiştirme Yurdundaki çocuklarımız ve İzmirlioğlu Huzurevi Müdürlüğündeki sakinlerimizin hazırlamış olduğu Himaye-i Etfal Cemiyeti veya diğer adıyla Çocuk Esirgeme Kurumunun 90. yıl kuruluş etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. 90. Yılını kutladığımız Himaye-i Etfal Cemiyeti veya diğer adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu da tarihe karışmıştır.
Ancak bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunda sosyal devletin ve sosyal hizmetlerin temsilcileri olarak gerçek bir dost gibi mum timsali hizmet verirken kendimizi unutmaya eritmeye anne baba ve yakınlarının değişik nedenlerle sahip çıkamadığı çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza, Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ ilkesini hedef alarak kimsenin sahip çıkmadıklarına sahip çıkmaya ve hizmet vermeye devam edeceğiz” sözleri ile konuştu.
İzmirlioğlu Huzurevi Müdürlüğü yaşlılarından Kezban Zeynep Dündar, “sevgi” isimli şiiri okumasının ardından Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü çocukları tarafından “deli dumrul” adlı oyun sergilendi ve ardından çocukların halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Katkı sağlayanlara protokol üyeleri tarafın da plaket takdim edildi.