Alaplı’nın Hasanlı köyü Kalkındırma Derneğinin tarafından açılan  el dokuma tezgahlı atölye de üretim başladıktan sonra ilk ürün elde edildi ve büyük coşku yaşandı. "ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER" Projesinin gerçekleştirildiği atölyeyi ziyaret eden Kaymakam  Saim Eskioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik çalışmaları birlikte izledi. 

Alaplı’nın çok eski bir kültürü olan çekmen bezinin yeniden üretimi için 60 yıl sonra başlayan çalışmaları yürüten  Halk eğitim merkezi Öğretmeni Öznur Yılmaz Beşevli,  Kaymakam Eskioğlun’a şu bilgi verirken şöyle konuştu:

“Beşevli kursumuz 6 Şubatta başladı, bir haftada tezgahları kurduk, bir haftada ip çözgü ve tezgahlara ip geçirme işini yaptık bez dokumaya başlıyalı 4 gün oldu kısa bir zamanda kursiyerlerimiz beklediğimizden fazla özen ve önem göstererek normal bez dokumaya başladı. Bu gün ilk ürünümüzü aldık”





Köy Muhtarı ve Dernek Başkan'ı Recep Tufan da şunları söyledi:

“Kursumuza 26 bayan kayıtlı talep çok. Projede talebimiz 20  tezgahtı ve bize 10  tezgah verdiler. Eğitim 2017 Şubat ayında başladı. Kursumuz 1120 saat bez dokuma, 280  saat nakış kursu olarak planlandı. Kursumuza halk eğitim merkezi öğretmen tahsis etti, Alaplı Halk eğitim merkezine teşekkür ederi.”

Saim Eskioğlu “Böyle olumlu, azimli bir atölye ve kursiyerleri görmem beni çok memnun etti Gerçekten çok güzel bir proje. Yatırıma ve istihdama yönelik. İşsizliğe çare köyden şehre göçü önlemek için güzel bir proje. Sizi ve tüm kursiyerleri, köy halkını tebrik ediyorum. Bizlerde devlet olarak üstümüze düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız, bizim yapacağımız ne varsa yaparız ve  üretilen ürünlerin pazarlanmasında yardımcı oluruz” sözleriyle görüşlerini ifade etti.