Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nin El Sanatları, Tekstil ve Resim Sergisi, AKM Sergi Salonu'nda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğrenci ve kursiyerlerine ait El Sanatları, Tekstil ve Resim Sergisi Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.
Sergi açılışına Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın yanı sıra birçok öğrenci velisi de katıldı.
Türk El Sanatlarını yaşatarak canlandırmayı amaç edinen El Sanatları Teknoloji Bölümü'nün sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi topladı.
Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğretmenlerin Güller Fennibay, aynı zamanda okulda çeşitli kursların da devam ettiğini belirterek, herkesin bir el becerisi olduğuna dikkat çekti.
Fennibay'ın okul ve vatandaşların beğenisine sunular sergi ile ilgili verdiği bilgiler şu şekilde:
"Okulumuzun El Sanatları Teknoloji Bölümü 9. sınıftan sonra, 3 yıl eğitim veren, öğrencilerimizi üniversiteye hazırlayan, günün şartlarına göre istihdam alanı olan ve gelecek kuşaklara Türk El Sanatlarını yaşatarak canlandırmak için uğraş veren bir bölümdür.

SİPARİŞ ÜRÜNLER
Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz ÖSS sınavı puanlarına göre öğretmenlik, ere eleman olarak, nakış atölyelerinde okulumuzun sipariş atölyesinde, evlerinde dışarıya iş yaparak hayat döngüsünde devam edebilirler.
Son sınıf öğrencilerimiz okula gelen siparişleri üretime yönelik olarak çalışmaktadırlar. 10-11. Sınıflar yine el becerileri doğrultusunda sipariş çalışmalarına yönelmektedir.
El Sanatları Teknoloji Bölümünün bugün burada hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri Ereğli halkının beğenisine sunmuşlardır.

AZİM VE İSTEK GEREKLİ
Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Okulu Müdürü Mustafa Kula başta olmak üzere Nurcan Yavuzdeğer, Güzin Kahvecioğlu, Güler Fennibay, Nermin Çöl, Zarife Acet, İlknur Özdil, Hasibe Erdoğan ve Ergül Başoğlu öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrenci ve kursiyerlerimizin emekleri sergileniyor.
El becerisi olmayan hiç kimse yoktur. Yeter ki azim ve istekli olsunlar gerisi zaten gelir.
Okulumuz bünyesindeki eğitim veren Pratik Kız Sanat Okulu Nakış kurslarımızda yetişkin genç kızlarımız ve hanımlarımızın boş vakitlerini değerlendirmek, üretime yönelik olarak aile bütçesine katkıda bulunmak, el becerilerini geliştirmeyi amaç edinmektedirler.

KURSLAR DEVAM EDİYOR
Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi El Sanatları Teknolojisi Bölümünde, el dokuma, el makine nakış ve sanayi nakışı dalı yer almaktadır.
Bu bölümümüzde açılan kurslarımız ise dantel, aplike, Antep işi, Basit Nakış iğneleri, Kordela işi, Pul Boncuk işi, Mefruşat İşlemecisidir.
Açılacak kurslarımız ise kursiyer öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda olmaktadır. Okulların açılması ile birlikte 12 kişilik grup oluşturulunca kursa başlanılmakta olup, devam etme mecburiyeti vardır."