“En kral ve lezzetli balık Karadeniz’de” sözünün güzelliğini yaşayamadı vatandaşlar bu av sezonunda. Hava koşullarının sıcak gitmesinden dolayı bizim bölgemizden soğuk denizlere gittiği iddia edilen balıklar nedeniyle, balıkçı tezgahları genellikle boş kaldı, fiyatlar da tavanın tavanını yaptı.

Bir kilo barbunun 40-60, hamsinin 15, istavritin 25 liraya alıcı beklediği sezonda, balıkçılar iskorpit balığını da öneriyorlar. Halk dilinde “çarpan” olarak bilinen ve dışı zehirli olduğu için temizlenmesi bir hayli zor olan bir kilo iskorpitin fiyatı 15 lira. 3 kilo iskorpitten 1 kilo temizlenmiş balık elde ediliyor. İskorpitin fileto olarak doğranıp ızgara veya tavada pişirilebildiği gibi çok güzel de güvecinin yapılacağını tarif eden balıkçıların görüşleri ise  “Lezzeti doyumsuz balıkların başında gelir. Güvecini pişirdiğinde de ekmeği bandıra bandıra yiyeceksin” oluyor.