Osman Yayla, ülkenin gerçek anlamda basın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini bildirdi.

 

 

CHP Zonguldak il Başkanı Osman Yayla yazılı bir açıklama yaparak, basın özgürlüğü gününde cezaevinde yatan gazetecilerin varlığını kaydetti. Yayla, konuyla ilgili olarak görüşlerini şöyle kaleme aldı:

 

“Gazetecilerin, basın mensuplarının, yazarların apar topar alınıp cezaevlerine tıkıldığı, kendisinden olmayan medyanın her türlü baskıya maruz bırakıldığı, basının gerçek anlamıyla sindirildiği, iktadarın yayın organını oluşturduğu böyle bir dönemde “sansürün kaldırılışından, Abdül Hamit’e karşı başarıdan söz etmek ne kadar inandırıcı olur? Toplum olarak çok ama çok iyi düşünmek gerekir. İlim adamlarının cezaevine kapatıldığı, insanların tkelefonla konuşamaz hale geldiği, açlık ve fukaralığın kol gezdiği böyle bir dönemde basın özgürlüğünü kutlama ne denli inandırıcı olur?

Elbette bu dönem bitecek, bitmeli… Yetmiş milyonluk Atatürk Türkiye’si gerçek manada basın özgürlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. Her yönü ile çağdaş demokrasilerde olması gereken bütün özgürlükler olmalıdır. Bu ülkede gerçek adalet, gerçek yargı her zaman yaratılmalı ve yaşatılmalıdır. Bu görev hepimizindir. Yılmadan, yorulmadan mücadeleye devam edilmelidir. Neticeden gerçek anlamda özgürlüklerin, insan haklarının yaşanacağı günlere ulaşılacaktır. Her şeye rağmen sansürün kaldırılışı elbette önemlidir. Yıldönümünü kutluyor, basın emekçilerimize başarılar diliyoruz.”