İstanbul ve Erzurum’da yapılan Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonası maçlarında Boks Ereğli Genç Kızlar Takımında yer alan 3 boksör katılarak başarılı oldular.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Nilgün Durak, Tuğçe Baltacı, Necla Öztürk ve Dilara Tüylüoğlu’nun şampiyonada Ereğli’yi başarı ile temsil ettiğini bildirdi.

 

Nilgün Durak konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Benim de hemen hepimiz gibi spor deyince ağırlıklı olarak futbol çağrışıyor beynimde. Oysa sporda hem ülke olarak hem de kentimiz olarak ne çok alanda varız hem de çoğunda başarılıyız olanaklar ve ilgi çok kısıtlı olduğu halde. Kentimiz, birçok konuda önde, öncülüğü yürüttüğü; (örneğin Belediyemiz bünyesindeki genç kızlardan oluşan futbol takımımız gibi.. ) alanlarda olduğu gibi boks alanında da öncü. Belediyemiz bünyesinde, bu alanda alışılmışın dışında henüz lise çağındaki genç kızlarımızdan oluşan ve Ülke genelinde maçlara katılacak kadar iddialı bir Boks Takımımız var.

 

“İLK KEZ TUĞÇE GETİRTTİ”

Tuğçe ilk kez boks ile ilgili ekipmanları getirtince çok da ciddi bulmamıştım, heves ediyor geçer gibi bir düşünceyle. Ancak ilerleyen zamanlarda ekipmanları ve ailesinin desteğiyle sürdürdüğü amatörce ciddiyetini Erdemir ve sonrasında Belediye takımlarında daha bir profesyonel bakış açısıyla ve ısrarla sürdürünce artık yakın çevre olarak bizler de boks sporuna kıyıdan köşeden dahil olduk. Bu sporun amatör ve profesyonellerince de sık sık dile getirildiği gibi, boks, en iyi deşarj olma, kilo verme, çevikleşme, koordinasyonda gelişme (özellikle el ayak koordinasyonu), kas geliştirme ve güçlenme gelişimini sağlar. Boks neredeyse bütün vücudu çalıştırır ve geliştirir.  (sinirlenince vücudumuzda 46 kas harekete geçerken bir yumrukla 16 kas harekete geçiyor) Elbette yumruklar sadece spor amaçlı kullanıldığında..

 

“İYİ BİR VESİLE OLDU”

60-70’li yıllar arasında doğan benim jenerasyonum hatırlar, boks ilahı Muhammed Ali vardı bir dönem. Maçları gecenin sabaha varan saatlerinde televizyonlarda yayınlanır ve bizler bunu heyecanla bekler, mutlaka izlerdik. Yani kanımızda var demek ki bu boks. Ama çok yakınımda olunca daha bir ilgimi çekti ve yaklaşık bir yıldır bu konuyla ilgili yazmak istiyordum, bu Şampiyona da buna iyi bir vesile oldu.

 

BOKSDA EREĞLİ'NİN ADI DUYURULDU

Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Erzurum’da yapılan Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonası maçlarına Boks Genç Kızlar Takımında Türkiye genelinde 28, İlçemizden 3 genç kızımız;  Tuğçe BALTACI,  Necla ÖZTÜRK ve Dilara Tüylüoğlu konusunda uzman, özverili hocaları Cemal Güven ile katıldılar. Gerçekleştirilen toplam 3 müsabakada 2 galibiyetle (Tuğçe BALTACI ve Dilara TÜYLÜOĞLU)  İlçemizin sesini bu kez de Boks sporu alanında duyurmayı başaran sporcularımızı ve hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını içtenlikle diliyorum”