Kdz.Ereğli'de meydana gelen trafik kazasında aynı araçta bulunan beş kişiden 2'si yaralandı. Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü ilk önce kaldırıma çarptı, daha sonra elektrik direğini yıkarak durabildi.

Kaza Ereğli Yeşiltepe yolunda akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yılmaz Erbay (35), arkadaşları ile Düzce'den Zonguldak'ta vatani görevini yapan kardeşi Erdal Erbay'ı ziyaret ettikten sonra dönüş için yola çıktı. Aracı kullanan Zafer Akdağ (22) Yeşiltepe mevkiine geldiğinde Belen Yeni Mahalle istikametine dönmek isteyen aracın yola fazla çıkması sonucu frene bastı. Bir anda direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü Akdağ, yolda savrulmaya başladı. Kaldırıma çarpan sürücü Akdağ, aracı orta refüjde ki elektrik direğine çarparak durdurabildi. Çarpmanın etkisi ile direğin kırılan üst kısmı aracın üstüne düştü.

Kazanın meydana gelmesinin ardından mahalleli aracın yanına koştu. Araç içinde bulunan beş kişiyi dışarı çıkartan vatandaşlar ilk olarak Emniyete daha sonra ise sağlık görevlilerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Yılmaz Erbay başta olmak üzere hafif yaralanan Aydın Yıldırım (22), Uğur Yıldırım (22) ve sürücü Zafer Akdağ'ı ambulansa bindirdi. Aracın içinde bulunan ve kazadan yara almadan kurtulan Yusuf Keskin de kaza yerine gelen ikinci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrasında trafik polisleri araçların geçişini kontrollü olarak verdi. Elektrik direğinin yıkılması sebebi ile yola savrulan beton parçaları Ereğli İtfaiyesi tarafından temizlendi. Hurdaya dönen araç ise çekici vasıtası ile kaza yerinden kaldırıldı.

ARTIK KAZALAR BİTSİN

Kaza esnasında kahvede oturduklarını ve fren sesine dışarıya çıktıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Yusuf Dönmez (53); "Biz dışarıya çıkıncaya kadar araba direği yıkmıştı zaten. Duyduğum kadarıyla sürücü beyaz bir kamyonetten kaçmak isterken hâkimiyetini kaybetmiş. İnşallah yaralıların önemli bir şeyi yoktur" dedi.

Dönmez ayrıca, Yeşiltepe yolunda her gün kazaların meydana geldiğini ama önlem alınmadığını söyledi.

Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.