Özelleştikten sonra vatandaşın ulaşmakta güçlük çektiği ve bize müzik dinletiyorlar yakınmalarına neden olan sorunun çözümü konusundaki beklentiler artıyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'nın da defalarca EnerjiSa'nın Ankara'daki Genel Müdürlüğü'ne yazı ile başvurduğu olayda, mağdur olan vatandaşlar gelen gideni arattı yakınmalarında bulunuyorlar.

Özelleş-tikten sonra daha çağdaş hizmet alma beklentilerindekiler, elektrik dağı-tım özelleştirmesinin ar-dından bu umutlu bekleyişlerinin gerçeği yansıtmadığını yaşadıkları ile hayal kırıklığına uğrayarak gördüler.
Son kar yağışında günlerce elektrik kalan köyler kadar, bir çok kent merke-zinde devam eden elektrik kesintilerinin kar yağı-şı sona erdikten sonra da zaman zaman ve sıkça devam etmesi üzerine vatandaşlardan gelen tepkileri ilgili makamlar, dağıtım ihalesini kazanan EnerjiSa'ya da defalarca yazılı olarak bildirmelerine rağmen sonuç alınmasında çaresiz kalıyorlar. Daha önce elektrik dağıtım işini yapan kurum yöneticilerini uyarma hak-kı bulunan yöneticiler, özelleşmenin ardından bu konuda da görev yapamaz duruma düşer-ken, şikayetleri ancak yazıyla bildirerek çözüm arıyorlar. Çözüm ararken bir çok çözümsüzlükle karşı karşıya kalan kamu görevlileri, şimdi bir tek sokak lambası taktırmaya bile yetkilerinin olmadı-ğını ifade ederken, çaresiz kalan bazı muhtarlar da Ankara'yı telefonla arıyoruz bize müzik dinletiyorlar sözleriyle haykırıyorlar.
Elektrikte yaşanan bu sıkıntıların yerinde iletişim ve yerinde çözüm ile ortadan kaldırılacağına dikkat çeken ilçe halkı, EnerjiSa'nın çağdaş hizmet sunma konusunda daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiğine işaret ederek, yetti artık! sözleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.