Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Bilim Sanayicileri ve İş Adamları İktisadi Derneği (TÜBİSAD) arasında yapılan anlaşma sonucu, İbn-i Sina ve Farabi Kampüslerine Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya konteynırları yerleştirildiği şöyle açıklandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seda Cengiz konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Elektronik atıkların çöp olmadığı konusundaki bilinci arttırmaya yönelik bir çalışma olması ve üniversitemizin çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için çevre politikamızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.  Tüm eğitim-öğretim planlarımızda yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri ile de Zonguldak  genelinde Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları toplanılması planlanmaktadır. Elektronik atıkları kolayca ulaştırabilecekleri bir noktaya yerleştirilmesi açısından TÜBİSAD tarafından Üniversitemiz için hazırlanan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya konteynırları İbn-i Sina Kampüsünde ATM ler yanına; Farabi Kampüsünde Durmuş Günay Kütüphanesi yanı, Mühendislik Fakültesi yanı, ATM ler yanı ve lojmanlar bölgelerine yerleştirilmiştir. En kısa sürede tüm çevre kampüslerimize de temini sağlanacaktır. Atık ve kullanılmaz durumda olan beyaz eşyalar, televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, oyuncak, tıbbı cihazlar ve bunun gibi atık elektrik ve elektronik eşyaların toplanacağı  konteynırdan belli aralıklarla alınacak atıklar, geri dönüşüm tesisinde depolanıp oradan da bertaraf edilmek ya da geri kazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaştırılacaktır.”

TÜBİSAD atık elektrikli ve elektronik eşyalar hakkında bilgilendirme toplantısı  en kısa sürede Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapılacak.