KGD Ereğli’deki gazeteciler ile bir araya geldi. Milletvekili Candan’da, gazetecilerin eleştirilerine her zaman açık olduğunu ve eleştirileri ciddiye aldığınız belirten Candan, “Gazeteci bir yerlerin değil kendi vicdanının mikrofonu olmalı”

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Ereğli’deki üyelerle bir araya geldi. Dernek 2.Başkanı Yusuf Zobar'ın ev sahipliğinde Dernek Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sezgin'in de katılımı ile yapılan kahvaltılı sohbet toplantısında üyeler, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav yaptığı konuşmada, göreve gelen yönetim Ereğli'nin hem dernek hem de şahsı için ayrı öneme sahip olduğunu belirterek böylesi bir birlikteliğin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Dernek üyelerinin görüş öneri ve düşüncelerini dinlemek için böyle bir toplantı organize ettiklerini söyleyen Sav, "Her meslekte olduğu gibi biz gazetecilerinde sorunları var. Bu sorunları hep beraber aşma çabası içindeyiz. Sadece Zonguldak'ta değil, üzülerek gözlemlediğim birçok noktada mesleğimize olan saygınlığın çok ciddi yaralar aldığını görüyoruz. Bu anlamda bu saygınlığı daha fazla yitirmeme, tekrar kazanma adına ciddi çabalar içinde olmalıyız, olacağız"dedi.

Düzenlenen toplantıda arzu eden üyeler söz alarak mesleğe ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı ve kendi içinde fikir alışverişinde bulundu. Toplantının son bölümüne gün içinde Ereğli'de bir dizi incelemeler yapacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'da katıldı. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Göngör ve AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da bulunduğu ortamda gazetecilerle bir süre sohbet eden Candan, KGD'nin yeni yönetimine başarılar dileyerek, “İnsan bu kümeyi görünce ilk izlenimi, ortamın nezihliği oluyor" dedi.

Candan gazeteciler ile olan sohbetinde, "Zonguldak ve Ereğli geçmişten bu yana iki ayrı parça gibi görülüyor. Zonguldak ve Ereğli birbirine karşılıklı öteki gözü ile bakmamalı. Bu bakışı düzeltmeli ve bu mesafeyi kaldırmalıyız" dedi. Candan ayrıca, "Gazeteciler elbette ki eleştirir. Bundan zerre kadar sıkıntım yok, ta ki iftira olmadığı sürece. Gazeteci bir yerlerin değil, kendi vicdanının mikrofonu olmalı" ifadelerini de kullandı. Candan Ereğli'deki tersanelerde gelinen son nokta ilgili bir soruya da,  " Kredi konusunda Bakanlık yetkilileri ile görüştüm. Teminat istediler. Bende durum itibari ile tek teminatım Milletvekilliği ceketimdir dedim. Çözüm için çabam sürecek" şeklinde konuştu.