Kozlu'da bir yıldır mahpus hayatı yaşayan 29 yaşındaki Elif Küçük'ü 112 ekipleri kurtardı. Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi'ne gelen ihbar üzerine harekete geçen 112 ekibi, psikoz ve şizofreni hastası Elif Küçük'ü hastaneye kaldırdı.
Kozlu'nun İhsaniye Mahallesi'nde yaşayan 29 yaşındaki Elif Küçük, saldırganlığı, aniden soyunma ve kaçıp gitme gibi huyları nedeniyle 1 yıldır evdeki odasında kilitli tutuluyordu. İnşaatlarda çalışan babası ve kardeşlerinin geldiği akşam saatlerinde diğer odaları gezebilen Elif Küçük'ün her geçen gün hastalığının artması nedeniyle krizleri de arttı. Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi'nin ihbarı üzerine Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü Barış Fidan, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlknur Böyükbaş Tepecik ve sağlık görevlileri eve gelerek hastanın durumunu gördü. Sağlık görevlileri, karşılaştığı manzara karşısında hayrete düştü. Üzerindeki kıyafetleri tamamen çıkaran Elif Küçük'ü odasında kilitli halde gören ekipler, evdeki ağır kokudan da rahatsız oldu. Elif Küçük'e, ağabeyi ve yengesinin yardımıyla kıyafetleri tekrar giydirildi. Sağlık ekiplerini görünce önce korkan sonra da sevinen Elif Küçük, 112 ambulansıyla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Evin durumunu görünce şaşıran 112 Şube Müdürü Barış Fidan, "Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi'nden aldığımız ihbar üzerine sağlık ekiplerimizle birlikte hastanın evine gittik. Karşılaştığımız manzara gerçekten kötüydü. İnsanın kolaylıkla durmayacağı bir yerde kötü koşullarda barınıyordu. Hastalığı da zor ve çok bakım gerektiren bir hastalık. Bunun için ön tedavi amacıyla Atatürk Devlet Hastanesi'ne hastayı götürdük. Oradan da başka bir hastaneye sevk edilecek" dedi.
Zonguldak İl Hasta Ambulans Servisi Başhekimi İlknur Böyükbaş Tepecik de hastanın tedavisinde ailenin önemini belirtirken, aileye ilaç kullanımı, temizlik ve hijyenin sağlanması başta olmak üzere gerekli bakımın yapılabilmesi amacıyla eğitim verileceğini ifade etti.
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlularından Cengiz Alagözoğulları da hasta hakkında şu bilgileri verdi: "Elif Küçük, Hasta Takip Merkezi olarak ilgilendiğimiz 100'e yakın hastadan biri. Her geçen gün durumu kötüye gidiyordu. Bizde 112 Şube Müdürlüğü kademe yönetimine durumu ilettik. Kendileri hastayla ilgilendi. Hastamız, daha önce defalarca kez çocukları darp etmiş, saldırganlığı mevcut, evini yakmış, eline geçirdiği eşyaları parçalamış, intihar girişiminde bulunmuş ve sürekli soyunan bir
hasta. Durumu gerçekten çok kötüydü."
Doktorlar tarafından incelenen Elif Küçük, Bolu İzzet Baysal Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
Kozlu Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür eden ailesi de, bu tür hastaların ömür boyu bakım ve tedavisini sürdüren ve en yakın Çankırı'da bulunan özel bir bakım merkezine gönderilmesini talep etti.