Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü bayram ziyaretleri kapsamında bayramın 3. gününde Yığılca halk ile bir araya geldi. Yığılca Belediyesi Park ve Sosyal Tesisleri önünde kalabalık gurup tarafından karşılanan Bakan Özlü, karşılamanın ardından bayramlaşmanın yapılacağı sosyal tesislere geçtiği şöyle açıklandı:

Açış konuşmasını Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptı. Başkan Yiğit 2014 yılında başkanlığa seçilmesinden bu güne gerçekleştirilen ve projelendirilen her çalışmada Akparti hükümetlerinin yoğun desteklerinden bahsederek, “Sayın Bakanımızın ilk önce milletvekili seçilip daha sonra Bakanlığa getirilmesiyle büyük bir mutluluk yaşadık. Çünkü Sayın Bakanımız bizim Ankara’da elimiz kolumuz. İlçemiz adına her türlü projede en büyük savunucumuz ve takipçimiz. Sağolsunlar ve kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Belediyemiz adına gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmalarımızın projelendirilip sonlandırılmasına kadar geçen çalışma sürecimizde bize yoğun destekleri oldu. Bunun yanında halkımızın durumunu merakla beklediği Yığılca-Düzce karayolumuzun yapılması çalışmalarında da Sayın Bakanımızın destekleri yadsınamaz. Hatta benim hayalini bile kuramadığım, olmaz dediğim bir çalışma var ki, Sayın Bakanımızın sayesinde artık bu da gerçek. Ne diye sorarsanız çok değil 2018 yılı içerisinde ilçemiz doğalgaz ile tanışıyor. Gelecek yıl ilçemizde doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz inşallah. Ben bu vesile ile öncelikle Sayın Bakanım Dr. Faruk Özlü Bey’e teşekkür ederek bayramını tebrik ediyor, değerli konuklarımıza da hoşgeldiniz derken onlarında bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra Yığılca Kaymakamı M.Furkan Sancaktutar’ın Artvin’in Ardanuç ilçesine tayin olması ve kurban bayramı sonrasında Yığılca’dan ayrılacak olması nedeni ile Yığılca Belediyesi’nce Fahri Hemşerilik Beraati verilmesi kararlaştırıldı. Hemşerilik Beraatini Kaymakam M.Furkan Sancaktutar’a Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü birlikte verdiler. Kaymakam Sancaktutar; “Hayatımda aldığım en anlamlı hediyeyi bugün burada, Yığılca’da alıyorum. Bayramdan sonra nasip olursa buradan ayrılacağız. Artvin’in Ardanuç ilçesine atandık. Buda bizim Yığılca’da ki son bayramımız. Bayramlarda Yığılca ayrı bir şenlik kazanıyor. Bende ayrı bir huzur buluyorum burada. Kurban bayramını da burada geçirmek istedik. İnşallah bayramdan sonra ayrılacağız. İki yıldır bir hukukumuz oldu. Yedik içtik, beraber bir şeyler üretmeye çalıştık. İlçemize hizmet getirmeye çalıştık. İnşaallah sizleri memnun etmişizdir. Hatamız olduysa hepinizden af dileyelim. Hepinizden helallik istiyorum. Fırsatı olan yolu düşen olursa Yığılcalıların başımın üstünde yeri var. Artvin’de de kapınız olduğunu ifade etmek isterim” dedi.