Özel Çocuklar ve Velileri Koruma Derneği Başkanı Oya Koç, yaptığı açıklamada, çocukların sosyal aktivitelerin içerisinde daha fazla yer almasına katkı sağlamak adına kurdukları derneğin kısa sürede etkinliklerine başladığını söyledi.

"HERŞEYİ KENDİMİZ YAPIYORUZ"
Birbirini tanımayan 10 zihinsel ve bedensel engelli annesinin azmiyle süreci hızlandırdıklarını anlatan Koç, şöyle konuştu:"Dernek kurarsak eğer, işlerimizi daha kolay yapabileceğimizi düşündük. Her şeyi kendimiz yapıyoruz. Anneler olarak bir şeyleri birlikte başarmaya çalışıyoruz. 





ANTRENÖR EŞLİĞİNDE ÇALIŞIYORLAR
Bu çocuklar gelecekte ne yapabilecekler, nasıl olacaklar bunları düşünerek hareket ediyoruz. Özel çocuklarımız için halk oyunları, tenis ve basketbol gibi çeşitli faaliyetler düzenledik. Dernek olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız proje kapsamında da haftanın belirli günlerinde spor salonunda çocuklarımız antrenörler eşliğinde sportif etkinlikler yapıyor. Onların desteği ile güzel bir eğitim alıyorlar"

VAKIF OLMA HEDEFİ
Koç, kısa sürede büyüttükleri derneğin vakıf olabilmesi için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, tüm özel çocukların ailelerini birlikte hareket etmek için derneğe davet ettiklerini kaydetti.

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş de bakanlığın programı doğrultusunda zihinsel ve bedensel engellilere yönelik önemli projelerin hayata geçirildiğini vurguladı. 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)