TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde saygı, sevgi, özlem ve minnetle anmak üzere, ellerinde kasımpatılarla okullarına koştular.




TED  Koleji  etkinlikle ilgili olarak “Anasınıfı, 3. Sınıflar ve 6. Sınıf öğrencilerimizin düzenlediği anma programı 9’u 5 geçe büyük salonda tüm okul öğrencilerine, saat 14’te ise velilerimize sunuldu.” Başlığıyla gönderdiği açıklamada şöyle dedi:





Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı  sosyal bilgiler öğretmenimiz Sayın Ülkü Ateş yaptı. Konuşmasına  “10 Kasımların bir matem günü olmaktan çok büyük önderimizi anma ve düşüncelerini anlama günüdür.” diye başladı. Mustafa Kemal’in yenilikçi, ileriyi gören, eğitime, bilime, sanata, spora, kültüre önem veren idealist bir lider olduğu anlatıldı. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylümüze, askere, polise, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere, kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiştir. Hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. O’nun “Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır.” Sözü ayakta alkışlandı.





Büyük bir titizlikle hazırlanan programda öğrencilerimizin yürekten söylediği marşlar, sahnelediği oratoryo, ortaya koyduğu zeybek oyunu göğsümüzü kabarttı. Finalde Türk bayrağı açan öğrencilerimiz “Ne mutlu Türküm diyene”, “İzindeyiz yüce Atam” sözleriyle güne damgasını vurdular.






Okulumuzun dış kapısından başlayan hazırlıklar, duvarlarımız, Atatürk Köşeleri bu çok anlamlı güne ayrı bir atmosfer katmıştı. Tüm okul öğrencilerimizin yazdığı “Kalbimizdeki Atatürk” çalışmaları komisyon tarafından değerlendirildi. Her şube adına sınıfını temsil eden yazılarını okuyan öğrencilerimiz izleyiciler tarafından gururla alkışlandı.

 



Öğrencilerimizin resim çalışmaları üst salonumuzda sergilendi. 3. sınıflarımızın hazırlamış olduğu “Atatürk Albümleri” sergisi büyük bir ilgi gördü. Giriş katımızda görsel sanatlar öğretmenlerimizin büyük bir özveri ile hazırladıkları üç boyutlu çalışma ve dev posterler birer sanat eseri niteliğindeydi.






3. ve 4. Sınıflarımızın kitaplıklarına Atamızın kendisinin yazdığı “Nutuk” kitapları, okul yönetimi tarafından armağan edildi. Nutuk, Türkçe derslerinde sınıfça okunarak birlikte öğrenilecek, kitaplarımız daha sonra gelecek olan sınıflara devredilecektir. Böylece tüm öğrencilerimizin okuması sağlanacaktır.





Törende görev alan sınıflarımız,  Okul Müdürümüz Sayın Devrim Köktuğ’un elinden günün anısına hazırlanan katılım sertifikalarını aldılar.

5. Sınıf öğrencilerimiz saygı nöbetinde “Her Türk asker doğar.” Sözünü doğrularcasına disiplin içinde görevlerini yaparken bizleri çok gururlandılar. Küçük sınıf öğrencilerimizin “Biz de nöbet tutabilir miyiz? “ diyerek selam durması bizleri çok duygulandırdı.






Ayrıca okulumuzun taşıma görevini yapan Meşale Turizm sahibi Sayın Serdar Özbek ve çalışanları okulumuzu ziyaret ederek, şeref köşesinde saygı duruşunda bulundular.

Öğrencilerimizin kurduğu, Almanya ile aynı zamanda yayın yapan Radyo Bridge gün boyunca “Atatürk’ün sevdiği şarkılarla” yayındaydı.





Demokratik, laik, yani yepyeni bir devlet kuran; bize düşünce ve inanç özgürlüğü sağlayan, gelişmemizin önünü açan Atatürk’e, Türk çocuklarının büyük bir teşekkür borcu vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ün izinden büyük adımlarla yürüyen TED Kdz. Ereğli Koleji öğrencileri 10 Kasım Anma töreninde de farklarını ortaya koyarken “Hayatta en doğru yol gösterici bilimdir.” diyen Atamıza ve çağımıza yakışır çocuklar olma sözü verdiler.