** Kdz. Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Aile Birliği tarafından düzenlenen kermes vatandaşların büyük ilgisi ile karşılandı.

** Okul Aile Birliği Başkanı Şenay Aksu, "devletten geliri olmadığı için kermes gibi etkinliklerle gelir elde edip çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesine katkı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Okulların en önemli sorunu gelir sahibi olamamak. Her ne kadar "eğitim ücretsizdir" gibi açıklamalar yönetenler tarafından yapılsa da, başta veliler ve okul aile birliği dernekler eğitim ve öğretimin aksayan yönlerini kimi zaman gelir getirici etkinliklerde düzenleyerek kapatıyorlar.
Karadeniz Ereğli'de de kent merkezinden biraz uzakta olması nedeniyle diğer okullar gibi değişik sıkıntıları yaşayan Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği sayesinde bir çok eksiğini tamamlama şansı buluyor.


Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği bu yıl da kermes düzenledi. Düzenlenen kermes ile ilgili kısa bir bilgi veren Dernek Başkanı Şenay Aksu, "Bu göreve gönüllü geldik. Devletten geliri olmadığı için kermes gibi etkinliklerle gelir elde edip çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Biz okuldaki tüm veliler olarak birlikte bu işleri başarıyoruz. Gönül gönüle çalışmanın heyecanını yaşayarak öğrencilerimizin daha sorunsuz ortamlarda eğitim ve öğretim görmesini istiyoruz. Okul Müdürümüz Osman Kanca bize her zaman olduğu gibi bir müdür olarak değil, sanki bir baba gibi yardımcı oluyor kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Şenay Aksu, başta Selvi Hoca olmak üzere Müdür Yardımcısı Murat İbik, Tülay Terkan ve Aysun Parlayan'a özellikle teşekkür etmeyi de bir borç bildiğini vurguladı.


Aksu, kermes ile ilgili beklenen hedefe ulaştıklarını, gördükleri ilginin tahminlerin üzerinde olduğunu belirterek katkı verenlere teşekkür etti.