Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Korona Virüs (Covid-19) salgının bitmesini ve Zonguldakspor’u stadyumda desteklemek istediklerini bildirdi.
Ercan, Zonguldakspor AŞ. Başkanı Hakan Hürfikir’in sendikayı ziyaretinde yaptığı konuşmada, takımın, geçmiş yıllarda olduğu gibi 1. Lig’de mücadele etmesini arzuladıklarını belirtti.
Zonguldakspor’un, kentin ‘güzide’ takımı olduğunu ifade eden Ercan, şunları kaydetti:
“Gönül isterdi ki, Zonguldakspor geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine 1. Lig’de mücadele etsin. Zonguldak halkı, çocuğuyla beraber pandemi ortamından da kurtulup komple stadyumda takımımızı destekleyelim. Kulübe destek olunması açısından Erdemir çalışanları üzerinden sesimizi duyurmaya, elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmaya çalışacağız. İnşallah verilen destek amacına ulaşır ve takımı güzel yerlerde görürüz.”
Hürfikir de, destek sözü veren Ercan’a teşekkür ederek, diğer sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olması temennisinde bulundu.
Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Hürfikir, üzerlerinde; Türkiye Taş Kömürü Kurumuna (TTK) bağlı Kozlu müessesesi maden ocağında 1992’de yaşanan grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisinin isimleri ile sırtında ‘Metin Ercan’ yazılı, Zonguldak’ın Trafik plaka numarası olan 67 numaralı formayı hediye ettiler.
Aynı şekilde, üzerinde ‘Yusuf Ziya Odabaş’ yazılı 67 numaralı formayı da, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Odabaş’a iletmesi amacıyla Ercan’a teslim etti.
Kulüp yönetimi, söz konusu formaları satışa çıkararak kulübe gelir elde etmeye çalışıyor.