Kdz.Ereğli Elmatepe Mahallesi Yeniçağlar Sokak üzerinde İbrahim Öztürk'e ait 3 katlı binanın çatı katında akşam saat 16.50 sıralarında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık çalışması ile kontrol altına alınabildi. Yangının Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirilmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen 4 itfaiye ekibi yangına ilk müdahaleyi yaptı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken bina sahipleri ve çevredeki vatandaşlar olup biteni meraklı gözlerle inceledi. Binaların birbirine bağlı olarak olmasından ötürü yangının diğer binalara sıçramaması için ekipler yoğun çalışma gösterdiler. 20 Yaşındaki Furkan Bayram, çatı katından çıkan dumanı gördüklerini ardından Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiyesi'ni aradıklarını belirterek, Duman geliyordu yukarıdan, biz yukarıya çıktık, alt kata söyledim üs kata çocuklar çıkıyordu, çocuklar oyun oynuyordu, ateşi farkına vardılar az kalsın yanıyorlardı, onu aldık, mahalleli halkından da birileri geldi. 4 Tane çocuk 1 tane de büyük bayan çıkardık sözleri ile konuştu.

Mahalle Muhtarı Mustafa Erkez'de biranda dumanların etrafı sardığını belirterek, Ne olup bittiğini anlayamadık itfaiyeyi aradık kısa sürede olay yerine geldi müdahale etti, eğer itfaiye kısa sürede gelmeseydi yangın diğer binalara da sıçrayabilir büyük bir yangın oluşabilirdi dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş'de yangının neden çıktığını yapacakları araştırma ile belirleneceğini söyledi.