Kandilli'de bulunan Elpek Evi Atölyesini ziyaret eden ve işletmeciler ile görüşen AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan verdiği sözü tuttu ve elpek bezinin kaybolmaması için ilgili iki bakanlığa sorunu aktardı.

EGEMEN BAĞIŞ İLE GÖRÜŞME

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Kdz.Ereğli bölgesine has yöresel ürünlerden olan Elpek Bezinin tanıtımı ve desteklenmesi için çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Candan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen hediyelik eşya fuarında yer alan Zonguldak standını ziyaret ettiğini ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından Ak Partili Karadeniz Milletvekillerine verilen kahvaltıya katıldığını ve kahvaltının ardından Bağış ile Elpek bezine ilişkin görüşmede bulunulduğunu söyledi.

ERTUĞRUL GÜNAY İLE GÖRÜŞME

Candan, Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz Köksal Toptan ve Sayın Özcan Ulupınar'da katıldı. Toplantı sonrası Kdz.Ereğli'de Elpek Bezinin işletmecileri Ünal Çiftçi ve Nilgün Efes, Bakan Egemen Bağış ile görüştü ve bakanımıza Elpek bezi hakkında bilgi arz ederek destek istenildi. Bakanımıza Elpek bezinden örnekler hediye edildi. Bakanımız gerekli çalışmaların yapılması konusunda ilgili Genel Müdürüne talimat verdi. Bakanımız ile görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile de Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmede Bakanımıza Elpek Bezi hediye edildi ve tanıtımı için destek talep edildi. Bakanımız da bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak konuyla yakında ilgileneceğini bildirdi dedi.