Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Elpek Bezi Dokuma Atölyesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında verilecek olan Meslek Eğitimi kursları 14 Eylül 2009 günü başlayacağı bildirildi.

Kdz. Ereğli'nin geleneksel el sanatlarından olan Elpek Bezi el dokumacılığını yaşatma ve üretimini sürdürme çalışmaları yeni bir boyut ile devam ediyor.
1997 tarihinden bu yana Kandilli'de Kurulu atölyede devam etmekte olan Elpek Bezi dokumacılığı için, ihtiyaç duyulan yeni dokumacıların eğitimi,  İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Elpek Bezi dokuma atölyesi işbirliğinde ortak bir proje ile gerçekleştirilecek.
İstihdam için Meslek Eğitim Projesi(İMEP) kapsamında verilecek olan, meslek edindirme amaçlı kurslar, 14 Eylül 2009 tarihinde başlayacak ve 25 Aralık 2009 tarihinde sona erecek. Kandilli'de, Ephesos Tekstile ait Elpek Bezi dokuma atölyesinde verilecek olan kurs ile 10 kursiyer eğitilecek ve kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler, yapılan protokol çerçevesinde, istihdam edilecekler. Türkiye İş Kurumu projelerinden olan (İMEP)  kapsamında verilecek olan kursun kursiyer seçimleri için gerekli duyurular, kursun verileceği yer olan atölyenin konumu gereği öncelikle Kandilli ve Gökçeler beldelerinde yapılacak.