Elvanpazarcık beldesinde 3. Hıdrellez Şenlikleri gerçekleştirildi.
Elvanpazarcık beldesinde gerçekleştirilen şenliklere CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün yanı sıra, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Erol Sarıal, SP Zonguldak Milletvekili Adayı Şahin Kalça, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim’in okunduğu programda konuşma yapan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, “Belediyemizce, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Kültür Derneğimizin katkılarıyla düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Hıdrellez kutlamalarına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Eskiden beri gelenek ve kültürümüzü halkımız aralarında para toplayarak kutladılar. Biz bunu geliştirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek alarak geleneksel hale getirdik. Böyle etkinlikler birlik ve beraberliğimizi, kaynaşmamızı sağladığı gibi beldemizin tanıtılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bildiğiniz gibi şehrimize en yakın belde olmamıza rağmen yeterince tanınmamaktadır. Tanıtım etkinlikleri ile beldemizi ve beldemize bağlı olan yerlerin tanıtımlarını sağlıyoruz” diye konuştu.
Elvanpazarcık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Cüneyt Akın ise “Anadolu’da hala görkemli törenlerle kutlanan bu bayram yıllardır kutlanmaktadır.
Bir bahar bayramı olan bu bayram geleneksellik kazanmıştır” dedi. Konuşmaların ardından tiyatro ve folklor gösterileri sergilendi. Göste-rilerin ardından belde de bulunan yemekhane ve parkın açılışı yapıldı.