Dilara Bozkuş: Sizlerle harika bir yılı geride bıraktık. Daha önümüzde yıllar var ve gururla her zaman nice etkinliklerde bir arada olacağız.

*

*

(FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ)

http://www.ereglionder.com.tr/emanetleriniz-emanetimiz-resimleri,2021.html

*

Kdz. Ereğli Neşe Erberk Anaokulu’nun mezuniyet töreni Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Okul Müdürü Dilara Bozkuş töreni açış konuşmasında aile olmaktan söz etti ve “her çocuğumuzun yolunun açık aydınlık olmasını diliyorum” dedi.

2017’de eğitim ve öğretimin başladığı Anaokulu bu yıl de minik öğrencilerini mezun etmenin gurur ve onurunu öğrenciler ve velileri ile paylaştı. 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 10.30’da başlayan törende, öğrenci velileri ve yakınları salonu hınca hınç doldurdu. Az sonra sahneye çıkacak evlatları, torunları ve yakınlarının gerçekleştireceği etkinliği merak eden velilerin heyecanı büyük meraka dönüşürken, Okul Müdürü Av. Dilara Bozkuş “yılsonu gösterimize ve mezuniyet töreninize hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

Bozkuş, Neşe Erberk Anaokulu’nün gündem güne büyüyen bir aile olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken öğrencileri için “hepsini özgüvenlerinden dolayı kutluyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Eylül ayında başlayan çocuklarımızın ilk gün bakışları ile geldiğimiz mayıs ayındaki okula aidiyet duyguları, birbirleriyle tüm öğretmenlerle bizlerle özgüvenli, saygılı, sevgi dolu olan iletişimleri beni çok mutlu ediyor.

Okul öncesi eğitim dönemiyle ilgili ailelerimizin çoğu ilk görüşmede, “doğru mu yapıyorum. Çalışmasa mıydım? Evde olan annelerimiz ise ‘zaten evdeyim, göndermesen mi?’ gibi konuşmalarımız sıkça olmuştur. Akademik, davranışsal iletişimlerindeki artışı yıl içinde hep birlikte gözlemliyoruz. Ama asıl bugün neden okul öncesi eğitimi seçtiğinizi ve ne kadar doğru yaptığınızı anlamanız için çok güzel bir fırsat. Çocuklarımızın yapıp yapmaması değil, çocuğunuzun hayatına katkılarınız bugün bu sahnede olacak. Bir hayat sundunuz. İçine bir sürü arkadaş, sonsuz sevgiyle büyüdükleri bir ortam, özgüven, heyecan asla evde kazanamayacağı bir sürü tecrübe edindirdiniz.

Görünen yüzler sahnede bir de görünmeyen kahramanlarım var. Canım ailem en büyük şanslarım. Teşekkürler hayatına kattığınız her şey için, desteğiniz için.

Alin ve Lina ruhumu kalbimi koruyanlarım. Annenin çalışması, annenin okuması kavramları evde çok yerleşmiş olsa da, oyuncak konuşturma saatlerinizden yapmış olduğunuz fedakarlıklar ve hayatına yapmam gerekenlere duyduğunuz saygı için, takdir ettiğiniz ve evde bana her anlamda çok destek olduğunuz için. Teşekkürler kızlarım.

Bu sahnenin kıymetlileri Neşe Erberk Eğitim Kurumu çalışanları meleklerimiz, her birine çocuklarımızın hayatına kattıkları tüm değerler için sonsuz teşekkür ediyorum.

Okuldaki çalışanlarımızı gülen yüzüyle okula gönderen, evdeki büyük destekçileri sevgili ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

Siz değerli velilerimiz,

Emanetleriniz, emanetimiz. Küçücük yaşlarda minnacık elleri avuçlarımıza teslim ediyorsunuz. Biz çok eğleniyoruz, sosyalleşiyoruz, özgüven kazanıyoruz, paylaşmayı başkalarına saygı duymayı öğreniyoruz. 0-6 yaş gelişiminin en hızlı olduğu dönem, bu nedenle de çocuklarımız için hayati öneme sahip.

Bu yolda bize olan güveniniz ve bize desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Değerli çocuklarım,

Sizlerle harita bir yıl geride bıraktık. Daha önümüzde yıllar var ve gururla her zaman nice etkinliklerde bir arada olacağız.

Bugün mezuniyet yapacağımız çocuklarımızın çoğu 3 yıl gibi bir zamandır okulumuzda büyüdüler. Okulumuz açılalı 1 yıl olmuştu okula başladıklarında. Ailelerimiz sevgiyle güvenle başladıkları yolu bizlerle tamamladılar. Şimdi velilerimiz değil arkadaşlarım olarak yolcu ediyorum her bir ailemi. Seneye birinci sınıfa başlayacaksınız. Her birinizi gururla gönderiyoruz. Biz çocuklarımıza eğitimin eğlenceli olduğunu öğreterek yolluyoruz. Hepsine çok güveniyorum. Her çocuğumuzun yolunun açık, aydınlık olmasını diliyorum.”

Dilara Bozkuş’un konuşmasının ardından minik öğrenciler sınıf sınıf İngilizce ve Almanca müzikler eşliğinde birçok gösteri sahnelediler. Diploma ve bayrak etkinliğinin ardından kep töreni yapıldı ve toplu fotoğraflar çektirildi.