FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan maden şirketinin çalışanları, önceki dönemden kalan alacakları ödenmediği iddiasıyla başlattıkları ocaktan çıkmama eylemini sürdürüyor 



Eyleme destek amacıyla işçilerin yakınları ile kayyum atanan diğer maden şirketinin işçileri yürüyüş yaptı

Kilimli’de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden kalan alacaklarının ödenmesi için başlattıkları ocaktan çıkmama eylemine devam ediyor.



Bölüm Mahallesi'ndeki maden ocağında tamirat, bakım ve söküm işleri yapan, 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle eylem başlatan işçilerin yakınları ile kayyum atanan diğer maden şirketinin işçileri eyleme destek amacıyla ilçe merkezinde toplandı. 

Yaklaşık 500 kişilik grup, ilçe merkezinden maden ocağının bulunduğu Bölüm Mahallesi'ne kadar slogan atarak yürüdü. Bu arada polis ekipleri mahallede barikat kurarak geniş güvenlik önlemi aldı.

Eylem sırasında rahatsızlanan işçi yakını Sema Akyürek'e sağlık ekipleri müdahale etti. 




Maden ocağında eylemde bulunan işçilerden Mustafa Kuru'nun annesi Emine Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin eylemine destek verdiklerini söyledi. 

Oğlunun bulunduğu maden ocağına gitmek istediklerini ifade eden Kuru, "Biz çocuklarımıza ve eşlerimize ulaşacağız. Yaklaşık 6 gündür kimseden ses seda yok. Hasta olanlar ocaktan çıkıyor. Biz anneyiz. Yazık günah değil mi? Yavrumu istiyorum. Bize devlet sahip çıksın. Yavrularımız altı gündür karanlık maden ocaklarında. Biz barikat istemiyoruz. Oğlumun cenazesi çıkarsa ne yapacağız. Biz ocakların önünde bekliyoruz. Onlar, işleri olana kadar ocaklardan çıkmayacaklar." dedi.



İşçi temsilcisi Cemal Akın ise yaklaşık 1,5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptıklarını belirterek, "Emeğin başkenti bize sahip çıkmadı. Buradan başka bir yere gitme şansımız yok. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bize madenlerde iş versinler. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Her türlü haklarımızı talep ediyoruz." ifadesini kullandı. 



Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından polis ekipleri, ocakta yakını bulunan anne, eş ve çocuklarının geçişine izin verdi. 

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta bünyesinde 5 pashatane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti. 

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı. Eylemin ardından 33 işçi, sağlık sorunları nedeniyle madenden çıkmıştı.