TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı  Ülkemizde her 1 Mayıs İşçi Bayramlarının gergin geçtiğini, örgütsüz  ve sendikasız bir emek yapısı amaçlayan  iktidar ve güç odaklarının  ülkenin büyük bir çoğunluğunu oluşturan  emekçiler üzerinde baskılarını sürekli sürdürdüklerini belirtti. Kaymakçı, emek örgütlerinin çeşitli yöntemlerle bölündükleri gerçeğine de parmak basarak şunları bildirdi:

 

SENDİKASIZ ÖRGÜTSÜZ EMEK

 

AKP İktidarı işçiden ve onun verdiği emek mücadelesinden korkmaktadır. 1 Mayıs alanlarını uyduruk gerekçelerle işçilere yasaklayarak faşizan tavrını sürdürmekte emekçi kesimi tehdit etmekten çekinmemektedir. İşçilerin mecliste ve yerelde yeterince temsil edilmediği, meydanların yasaklandığı, her an bir emekçinin iş cinayetlerine kurban verildiği,1977 1 Mayıs’ında katledilen  emekçilerin faillerinin bulunmadığı, sendikasız ve örgütsüz bir emek topluluğu amaçlayan bir sistem devam etmektedir.

 

Ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan emekçiler; sermayenin  her ne pahasına olursa olsun kar elde etme  aracı olarak görülmektedir. Çalışma hayatındaki sorunların baş nedeni olan taşeron firmalar kullanılarak bu alan örgütsüz bir yapıya terk edilmiş ve böylece tamamen emek sömürüsüne dayanan  bir sistem uygulamaya koyulmuştur. Ülkemiz, kapitalist devlet kabul edilen ülkelerde dahi uygulamaları görülmeyen, iş güvenliğini ikinci plana iten sadece kar hırsını temel alan vahşi kapitalizmin uygulama alanı olmuştur.

 

BULUŞMAYA DAVET

 

Tüm bunların sonucu olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı ülkemizde buruk bir şekilde kutlanmaktadır. Emekçilerin  ülke kaynaklarından hakkına düşen karşılığı aldığı, iş güvenliğinin birinci öncelik olduğu günlerin yakın olması dileğimizle, tüm emekçilerin 1 Mayıs  İşçi Bayramını kutluyoruz.

 

Emek ve meslek örgütleri olarak, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız. Meslektaşlarımızı ve Zonguldak Halkını 1 Mayıs günü Madenci Anıtında buluşmaya ve bu günü coşkuyla paylaşmaya çağırıyoruz.