Genel Maden İşçileri Sendikası, emeğe saygı mitingine destek veren Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Zonguldak ve Ereğli'nin emeğe duyarsız kalmadığını gösterdiğini belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Emeğin mücadelesine ortak olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Maden işçileri olarak yapacağınız her türlü eylem ve söylemlerinizde yanınızdayız dedi.

Erdemir'in özelleştirilme sürecindeki en büyük desteği maden işçisinden gördüklerini belirten Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Artık bundan sonra Zonguldak, Ereğli ve bu bölgenin sanayileşmesini emekçiler olarak el birliği ela yapmamız lazım. İnşallah bundan sonra da birlikteliğimizi devam ettiririz sözleri ile konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, sendikanın şube başkanları ile birlikte Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesine teşekkür ziyaretinde bulundu. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Zonguldak'ta gerçekleştirdikleri Emeğe Saygı Mitingine sendikamızın verdiği destekten dolayı, Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş nezdinde Erdemir işçilerine teşekkür etti. Alabaş, Türk Metal Sendikası'nın, miting alanında en kalabalık grupla destek veren örgütler arasında yer aldığını belirterek, şöyle dedi:

BİR KEZ DAHA GÖSTERDİNİZ

Zonguldak'ta gerçekleştirdiğimiz Emeğe Saygı Mitingi'nde Türk Metal'i aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu bildirmek istiyoruz. Türk Metal Sendikası, mitinge en geniş katılımla destek veren örgütlerden bir tanesiydi. Bu desteği verdiğiniz için şahsınızda Türk Metal Sendikası üyelerine ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Burada, emeğin mücadelesinin ortak olduğunu bir kez daha göstermiş oldunuz. Zonguldak ve Ereğli'nin emeğe duyarsız kalmadığını göstermiş oldunuz. Yönetim kurulumuzla beraber size teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da maden işçileri olarak yapacağınız her türlü eylem ve söylemlerinizde yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

 ODABAŞ: BİZ BİR AİLEYİZ

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi: Yönetim kurulu olarak bizi ziyaretinizden ve burada sizi ağırlamaktan mutlu olduk. Maden işçisi Zonguldak'ın bir vizyonudur. Her zaman söylediğim gibi, Erdemir'in özelleştirilmesi sürecindeki eylemlerimizde en büyük desteği maden işçisinden, Genel Maden İşçileri Sendikası'ndan gördük. Biz bir aileyiz. Yapacağınız eylemlerde orada olmaktan da her zaman mutluluk duyarız. Bunu da mitinge yoğun katılımla gösterdik. İnşallah eylem amacına ulaşmıştır. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve Ereğli Şubesi her zaman yanınızdadır. Sayın Genel Başkanım Pevrul Kavlak'ın da her zaman maden işçisinin yanında olduğunu bilmenizi istiyoruz. Artık bundan sonra Zonguldak, Ereğli ve bu bölgenin sanayileşmesini emekçiler olarak el birliği ela yapmamız lazım. İnşallah bundan sonra da birlikteliğimizi devam ettiririz. Ziyaretinizden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum

KATILIMCILAR

Alabaş ile birlikte GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin, Merkez Şube Başkanı Niyazi Azaklı, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, şube yöneticilerinin katıldığı ziyarette, Türk Metal Sendikası Şube Sekreterimiz Metin Ercan ve Şube Mali Sekreterimiz Sedat Taşdelen de hazır bulundu.