Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 5 Mayıs'ta Zonguldak'ta düzenlenecek olan Emek ve Özgürlük Mitingi'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını belirterek, tüm Zonguldak halkını mitinge davet etti. Köktürk, Emeğin Başkenti Zonguldak, bugün içinde bulunduğu durumu hak etmediği gibi, ülkemizin yurttaşları eşitliği ve özgürlüğü ortadan kaldıran, milyonlarca insanın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermesine neden olan politikalarla yönetilmeyi hak etmemektedir dedi.
Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün açıklaması şu şekilde:
Hepimizin bildiği gibi, Zonguldak taşkömürünün bulunmasından itibaren Türkiye'nin dört bir yanından göç almış, ürettiği kömür ve çelikle ülke ağır sanayisini omuzlarında taşımış, iş kazalarında, grizularda binlerce emekçisini şehit vermiş, Cumhuriyetle birlikte serpilip, gelişmiştir.
Ancak, bugün gelinen noktada, emeğin Başkenti Zonguldak, göç veren, küçülen, kurumları kapatılan veya elinden alınan, esnafının ayakta kalmakta zorlandığı, emeklinin sırtına yaslanan bir kente dönüşmüştür.
Diğer taraftan; Zonguldak'ın kendi iradesiyle seçtiği ve temsilci olarak parlamentoya gönderdiği değerli milletvekilimiz, Sayın Mehmet Haberal tutukludur. Zonguldak seçmeninin iradesine rağmen yasama organında temsil görevini yerine getirememektedir.
Sayın Haberal'ın yanı sıra; bugün, sekiz milletvekili, yüzü aşkın basın mensubu, Parasız eğitim istiyoruz diyen üniversite öğrencileri, sivil, asker binlerce yurttaşımız özel yetkili mahkemelerdeki yargılamalarla, insan hakkı ihlali oluşturan uzun süreli tutukluluklarla cezaevlerinde çürütülmektedir.
Emeğin Başkenti Zonguldak, bugün içinde bulunduğu durumu hak etmediği gibi, ülkemizin yurttaşları eşitliği ve özgürlüğü ortadan kaldıran, milyonlarca insanın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermesine neden olan politikalarla yönetilmeyi hak etmemektedir.
HAYDİ ZONGULDAKLILAR…
Hepimiz;
Zonguldak'ın geleceğine sahip çıkmak için,
Emeğimize, esnafımıza, emeklimize, madencimize, işsizimize, gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak için,
Özgürlüklerimize sahip çıkmak için, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı 5 Mayıs, saat: 14.00'deki Emek ve Özgürlük mitinginde Madenci Anıtında buluşalım.