Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği hizmete açıldı.

Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) karşısında yapılan törenle hizmete açıldı. Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Eski CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, Eski CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz ve CHP'li kadınlar katıldı.
Açılışta konuşma yapan Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Yüksel Yayla, Bizler gönüllü arkadaşlarımızla bir araya geldik. İlimize, ülkemize, vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için 'Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği' kurduk. Derneğimizin amacı, devlet ve sivil toplum kuruluşları ile birlik olup kadınlarımıza, çocuklarımıza, ailelerimize gücümüz oranında yardım etmek ve rehberlik hizmetinde bulunmaktadır. Biliyoruz ki işimiz zor. Ancak sizlerin tüm ilgili kurumların ve vatandaşlarımızın vereceği destekle zorluklar kolaylaşacaktır. Tarlasında, bağında, bahçesinde, işinde, köyünde, kentinde bulunduğu her zeminde kadınlarımız emekçidir. Onların hakları ödenmez. Ne yazık ki en fazla mağdur edilende kadınlarımızdır. Bizler evrensel ve anayasal haklar çerçevesinde bütün gücümüzle kadınlarımızın yanında olacağız. Onlar anadır. Onlar ailenin direğidir. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Derneğimizin amaçlarını, hizmet noktalarını ileride daha detaylı olarak kamuoyu ile paylaşacağız. Herkesi yanımızda olmaya çağırıyoruz. Birlikte bir sevgi, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma yumağı oluşturacağımıza inanıyoruz dedi.
Konuşmanın ardından, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yayla birlikte kurdele kesti ve derneğin hayırlı olmasını belirtti.