Ereğli'de, KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Büro Sen üyesi memurlar, ülke genelinde uygulanan bir günlük iş bırakma eylemine destek vermek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

 

BES Zonguldak Şubesi Eğitim Sekreteri Erdinç Sakin, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ortak basın açıklamasında, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından beri hayata geçirdiği uygulamalarla çalışanların en temel haklarını gasp etmeyi hedeflediğini belirtti.

Ak Parti iktidarı uygulamaları sonucunda kamu emekçilerinin iş güvencesinin tartışılmaya başlandığını, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldığını ifade eden Sakin şunları söyledi:

Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetlerinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da ilgilendirmektedir. Kamu emekçilerinin mevzuat haklarını elinden almak isteyen her türlü düzenlemeye karşı kamu hizmetlerini ve kazanılmış haklarımızı savunmak, kamu hizmetlerini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini örgütlemek bugün her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumdadır.

Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz. İş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız. İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.

 

ÇİMEN: DİRENENLER ALANLARDA

Türk Büro Sen Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri İlyas Çimen se yaptığı açıklamada, Uluslar arası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını dayanarak üretimden gelen güçlerini  kullanmak için iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirdi.

Eylemin bir uyarı niteliği taşıdığını ve taleplerinin kabul olmadığı takdirde mevcut eylemin genel grevin habercisi olacağını vurgulayan Çimen şunları kaydetti:

Türk Büro Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle her platformda mücadelemizi sürdürdük. Toplu sözleşme masalarında, hakem kurulundan sizden aldığımız güçle, sizin adınıza mücadelemizi sürdürdük. O masalarda, kamu çalışanlarının temsilcisiyim diyerek sizleri pazarlayan hükumete yandaş sözde sendikalara şahit olsak da bizler sizin için direndik. Sizler için direnenler bugün meydanlarda, sizyasi iradeye teslim olanlarsa rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedir.

Açıklamya katılanların zaman zaman sloganlarla konuşmalara destek verdiği basın açıklamasına ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak ve Ereğli CHP Eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı da destek verdi.