"1 Mayıs işçinin-emekçinin bayramıdır" diyen Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, "ün birlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Mücadele günüdür. İçinde bulunduğu bu durumdan emekçileri, yine onların kararlı mücadelesi  ve  birlikteliği  kurtaracaktır" dedi.
Kahveci, 1 Mayıs ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"1890 Yılından bu tarafa dünyada kutlanan 1 Mayıs, 1906'dan itibaren de ülkemizde kutlanmaktadır. Bu yıl da "Emek ve Dayanışma Bayramı" olarak kutlanacaktır. Ülkemizde 1977'de en coşkulu bir şekilde İstanbul'da kutlama yapılırken bayram provake edilmiş, 37 emekçi insanımız hayatını kaybetmiştir. Onları saygıyla anıyoruz.
Bugün de emperyalizm, küreselleşme adı altında hem saldırılarını, hem de sömürüsünü alabildiğine yaygınlaştırmakta, dünyamızı yaşanamaz hale getirmektedir. Başta emekçiler olmak üzere  insanlar gün geçtikçe yoksulaştırılmakta, açlığa ve sefalete mahkum edilmektedir. Emperyalizm, emeği yok sayarak sendikasızlaştırmayı ve taşeronlaştırmayı hedeflemektedir Küreselleşmeyle mutluluğu ve refahı değil, kan ve gözyaşını yaygınlaştırmaktadır. Özellikle Ortadoğu'da Irak'tan başlayarak bölgemizi kan gölüne çeviren emperyalizm, insanlara demokrasi, özgürlük ve mutluluk yerine yoksulluk, çaresizlik ve gözyaşı getirmiştir.
Ülkemizin kuruluşları, özkaynakları özelleştirme adı altında yabancı ve işbirlikçi yerli sermayeye peşkeş çekilmiş, işsizlik ve yoksulluk hat safhaya ulaşmıştır. Bütün emekçilerimiz  gelecek kaygısı içindedirler. İşte 1 Mayıs, böyle bir ortamda ülkemizde ve dünyada kutlanmaktadır. Elbette emekçiler, olarak alınteriyle geçinmeye çalışan bizler de  mutluluğu, sevinci ve coşkuyu fazlasıyla hak ediyoruz. Ama yaşadıklarımız ve yaşamın gerçekleri bütün bunları elimizden alıyor. Ancak emekçiler hep buna mahkum değildir. Gün birlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Mücadele günüdür. İçinde bulunduğu bu durumdan emekçileri, yine onların kararlı mücadelesi  ve  birlikteliği  kurtaracaktır.Yaşasın 1 Mayıs."