İki vatandaşın plaj kapısından kovulmasıyla ilgili olarak Erdemir’i bir ihtarname gönderen Av. Rüştü İlkay Turhan, uygulamayla ilgili olarak yasal yollara başvuracaklarını bildirdi.

Plaj tesislerinin bulunduğu alanın da Erdemir’e tahsisli olmadığına vurgu yapan Av. Turhan, “Kıyı Kanununa göre plaj tesislerinden yararlanmak kişilerin en doğal kanuni bir hakkıdır. Bu itibarla, gerekli işlemlerin yapılarak tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz.” Dedi.

Av. Turhan’ın Erdemir’e gönderdiği ihtar metni aynen şöyle:



EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMINA

Müvekkillerim A.İ. ve H.İ., Kdz.Ereğli-Alaplı yolu, Göktepe mevkisinde bulunan Erdemir Plaj tesislerinde 20 Haziran tarihinde girmek istemiş ve kapıda bulunan güvenlik görevlileri tarafından plaj kartı olmaması sebebiyle tesislere sokulmamıştır.

Bunun üzerine müvekkillerim tarafından Erdemir'den kart çıkartmak için 22 Haziran günü müracaat etmiş fakat Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından kart verilmemiştir. Verilmeme nedeni olarak da, emekli olduktan sonra şirkete dava açmış olmaları gösterilmiştir.

Müvekkillerimin şirkete açtığı dava İş Kanunundan kaynaklanan işe iade davasıdır. Dava açmak kişilere Anayasa tarafından tanınmış bir haktır. Aynı zamanda açtığımız bu dava müvekkillerim lehine sonuçlanarak Yargıtay tarafından da onanmış ve haklı olduğumuz ispatlanmıştır.

Erdemir tarafından giriş kontrolü yapılan ve çalıştırılan plaj tesislerine ait arazi, Devletin Mülkiyeti ve Tasarrufu altındadır. Kurumunuzun, plaj tesislerinden yararlanmak isteyen kişileri plaja sokmama gibi bir hakkı ve tasarrufu bulunmamaktadır. Kaldı ki tesislerin bulunduğu arazinin tarafınıza da TAHSİS EDİLMEDİĞİ DE malumunuzdur.

Aynı zamanda Kıyı Kanununa göre plaj tesislerinden yararlanmak kişilerin en doğal kanuni bir hakkıdır. Bu itibarla, gerekli işlemlerin yapılarak tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz.

Müvekkillerimin dava açtığı bahane edilerek hak ve hürriyetlerinin kısıtlanması ve aynı zamanda mülkiyeti dahi kendisinde olmayan plaj tesislerinden yararlandırılmaması durumunda Kurum ve Kurumun İdari Sorumluları hakkında gerek hukuki ve cezai ve gerekse de idari yollara başvuracağımızı vekaleten bildiririz.