Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek-Der) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve Genel Mali Sekreteri Ali Selçuk, dün derneğin Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nu ziyaret etti.
Sön dönemde işçi emeklileri için yapılan yüzde 1,8'lik zammı "sadaka" olarak nitelendiren Tüm Emek-Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, bir an önce İntibak Yasası'nın çıkması gerektiğini vurguladı.
Tüm Emek-Der Genel Başkan Çalışkan, emeklinin durumu ve yapılan zamlar hakkında şunları söyledi:

"İNTİBAK YASASI ÇIKARILSIN"
"Ziyaretimizin amacı, şubelerimizi ziyaret ederek, emeklilerimizin sorunlarını yerinde dinlemek… Şu an zirvedeki sorunumuz Temmuz ayı içerisinde işçi emeklilerine yapılan yüzde 1,8'lik ücret artışı.
Bizim buna 'zam' bile demeye dilimiz varmıyor. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e bu durumu kabul etmediğimizi söyledik.
Memura ve kamu çalışanına yüzde 8,5, asgari ücret alanlara yüzde 8,4 gibi bir artış yapılırken, 600 TL gibi komik bir ücret alan emeklilere yapılan bu ücret artışını şiddetle kınıyoruz. Bugünkü iktidar işçi ve Bağ-Kur emeklisini tek kelimeyle kaderine terk etti. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce İntibak Yasası için girişimde bulunarak bu yasanın yürürlüğe girmesini diliyoruz."
Tüm Emek-Der Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu ise şunları kaydetti:

"HAKSIZ ZAM DÜZELTİLSİN"
"Genel Başkanımızın ziyaretinden dolayı son derece memnunuz. Başkanımız Ankara'da bu zammın değiştirilmesi yönünde sürekli çaba sarf ediyor. Bu çabasından dolayı Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yapılan bu zam, bizi ölüme terk etmekten başka bir anlama gelmiyor. Yetkililerin bir an önce sesimize kulak vermesini ve bu zammı düzeltmelerini istiyoruz."
Dün akşam kentimizde kalan Tüm Emek-Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve Genel Mali Sekreteri Ali Selçuk, bugün öğle yemeğinin ardından derneğin ilçelerdeki şubelerini ziyaret edecekler.