Zonguldak'ta emekli bir maden işçisinden 3 gündür haber alınamıyor.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Mehmet Kara (56) isimli emekli maden işçisi, 14 Nisan'da Zonguldak'a 18 kilometre uzaklıktaki Kumtarla köyündeki evine geldi. İstanbul'da oturması sebebiyle 59 yaşındaki dünürü Kazım Kulakçı'ya teslim ettiği evinin anahtarını isteyen emekli maden işçisi, evinde işinin olduğunu ve işini hallettikten sonra tekrar İstanbul'a döneceğini söyledi. 3 gün önce anahtarı evin önündeki mermerin altına bırakan Kara'dan yakınları tüm aramalara rağmen haber alamadı.
Dünürünün, anahtarı evin önündeki mermerin altına bıraktığını ifade eden Kazım Kulakçı, emekli maden işçisinden bir daha haber alınamadığını söyledi. İki günden bu yana kayıp olan emekli madencinin, İstanbul'daki ailesine de haber verildiğini dile getiren Köy Muhtarı Ramazan Işıldak, "Üç günden bu yana kayıp. Dünüründen evinin anahtarını istemiş. Dünürü de anahtarı vermiş, az bir işinin olduğunu söylemiş, tekrar İstanbul'a gideceğini söylemiş. Anahtarı kapının önündeki mermerin altına bırakmış. Bir daha da kendisinden haber alamadık. Çok iyi bir ağabeyimizdi. Köy için çalışan hiç kimse ile dargın olmayan birisiydi. Biz bitkin ve şaşkın durumdayız. İnşallah bir an önce bulunur. Çevre köylerle birlikte en az 100 kişi her tarafı arıyoruz" diye konuştu.
Köylüler ise köyün etrafındaki ormanlık alanda arama çalışmalarını sürdürürken, jandarma ve sivil savunma ekiplerine haber verdi. Köylülerin iki günlük çalışmaları sonuçsuz kalırken, sivil savunma ekipleri Başbakanlıktan iz süren köpeklerden istedi.
Nüfus cüzdanı, cep telefonu ve değerle eşyalarını evine bıraktığı öğrenilen emekli maden işçisinin 5 çocuğu olduğu öğrenildi. Kendilerine haber verilen çocukları da İstanbul'dan, Zonguldak'taki köylerine geldi. Emekli maden işçisine ulaşılma çalışmaları sürüyor.