TTK'dan Emekli Maden Şefi Siyami Sarıbaş, Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş.'nin Amasra'da yapmış olduğu Taş kömürü yatırımlarını değerlendirdi ve Hema Endüstri A.Ş. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor" sözleriyle övgüler yağdırdı. 

Siyami Sarıbaş" Yeraltı madenciliğinde ilk işe başlarken, üç adet büyük kuyu ile başlayan, böyle büyük bir yatırım ile Türkiye'de büyük bir yatırımı gerçekleştiren Hema Endüstri A.Ş.'dir. Türkiye'de üç adet 8 metre çapılı kuyular ile işe başlayan başka bir şirket daha yok. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Hema Endüstri A.Ş. şirketi, böylesine büyük bir yatırımı yöremize yapmıştır. " şeklinde konuştu.

Hema Endüstri A.Ş.'nin sahip olduğu üç kuyuda da çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Siyami Sarıbaş; " Bu üç kuyudan Amasra Hema - 3 kuyusunun yer altı ana galeri ilerlemelerine başlanmış, Tarlaağzı kuyusunun ise yer altı ana galeri hazırlığı yapılmaktadır. Bu kuyular tamamlandığında toplam uzunluk 2100 metre olacaktır. Ben bu işlerin içinden geldim. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Böylesine büyük yatırımlı bir proje üretime geçtiğinde, en az 10 bin kişi iş sahibi olmuş olacaktır", dedi.

Siyami Sarıbaş, ayrıca " Böyle büyük bir yatırımı yöremize kazandıran Hema Endüstri A.Ş. yetkililerine Bartınlılar olarak teşekkür etmemiz gerek, daha fazla işçi çalıştıracak başka alanlarda da iş sahası açılması, yatırım yapılması için teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde açıklamada bulundu.