Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olan Abdullah Çiçek, yakalandığı bağırsak kanseri nedeniyle yatağa mahkum oldu.
Kozlu'da eşiyle birlikte yaşayan Abdullah Çiçek, 1960 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi olarak başladı. 56 yaşında emekli olan Abdullah Çiçek, daha sonra inşaatlarda ve ev çatılarında çalışmaya başladı. 3 kez evlenip boşanan Çiçek, komşularının ağır işlerine bile karşılıksız yardım etti. Çevresi tarafından çok sevilen Çiçek, 2 yıl önce aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bağırsak kanseri olduğu belirlenen emekli maden işçisi, yaklaşık 1 yıl önce hareket edememeye başladı. Cihaza bağlı yaşayan ve altına bez bağlanan Çiçek, yine 1 yıldır mama şekline dönüştürülen öğütülmüş yiyecekleri yiyebiliyor.

KAPIYI KİMSE ÇALMIYOR!..

Çiçek'in 63 yaşındaki eşi Melahat Çiçek, 1 yıldır eşine kendisinin baktığını kaydetti. Kocasının sürekli çevresindekilerin yardımına koşması nedeniyle çok sevildiğini belirten Melahat Çiçek, hastalandıktan sonra kimsenin kapısını bile çalmamasından şikayet ediyor. Komşularının eşinin kullandığı bezleri atmak için çöp konteynırını kullanmasına bile izin vermediğin anlatan Melahat Çiçek, "Yıllardır çok çalıştı, çabaladı. Komşularının evlerinin temellerinden çatılarına kadar her şeyinde eşimin emeği vardır. Gece gündüz demedi, yardımlarına koştu. Fakat hastalandıktan sonra, kimse arayıp sormadı. Kapısını açan olmadı" dedi.

VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ SORUN YARATIYOR

Evin elektriklerinde yaşanan voltaj düşüklüğü nedeniyle eşi Abdullah Çiçek'in bağlandığı solunum cihazını çalıştıramadığını ve çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Melahat Çiçek, şöyle devam etti: "Voltaj düşüklüğü nedeniyle sürekli solunum cihazı arızalanıyor. Bu hem eşim için hem de cihaz için sorunlara yol açıyor. Bunun için bize jeneratör öneriliyor. Eşimin emekli maaşı, yatağa düşmeden önce çektiği krediler nedeniyle kesiliyor. Elimize ayda 250 TL gibi bir para geçiyor. Bu parayla da, zaman zaman ben kredi çekiyorum. Eşimin ilaç ve diğer ihtiyaçlarına harcıyoruz. Bunu alabilecek gücümüz yok" dedi.
Konuşmakta zorlanan Melahat Çiçek, kendisine Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediyeye bağlı hasta takip merkezi sorumluları Cengiz Alagözoğulları'na teşekkür etti.