Kdz. Ereğli’nin kültür ve sanat gurubu olarak  sosyal medyada dikkat çeken platformlarından “Gülce”nin kurucusu Emekli  Fransızca Öğretmen Gül Güleryüz, ilk kitabı olan “Otuz Gün”ü okurları için imzaladı. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu ile Gülce Grubu’nun  düzenlediği imza günü, Sanat Kurumu Derneği’nde gerçekleştirildi. Kültür ve sanata değer veren sanatseverlerin bir araya geldiği imza gününe beklenenin üzerindeki katılım dikkat çekerken, Şerife Keskin Veziroğlu’nun kurduğu stantta satışa sunulan tüm kitaplar bitti.





Mehmet Ali Karanfil  son kitabı alan şanslı olurken, Gül Güleryüz ve Ayşe Hindistan, Çiğdem Çelik ve Ayşe Eren’den oluşan Gülce Grubunun dört yapraklı yoncası büyük coşku içindeydiler. Sanat Kurumu’nun Başkanı Cihangir Amca,  imza günüyle ilgili kısa bir açıklama yaparak, sözü Otuz Gün kitabının yazarı  Gül Güleryüz’e verdi. Yerel basında da bir çok yazısı yayımlanan Gül Güleryüz, kitabın yayımlanma sürecini değerlendirirken yoncalar ve yazar Ferhan Topçu’nun ısrarlarına dikkat çekti. 





Bu ısrarlarla kitabı yayımlamaya karar verdiğini belirtirken  kahkahayı  da patlatarak “Gaza geldim” dedi. Sözlerine  “Benim için bugün tek kelime ile bayram” diyerek sürdüren Güleryüz,   Seher Özkök’ten  yaptığı alıntıda “Bir kadın yazabilir mi? Yazmaya cüret edebilir mi? Kalemin erkeğin iktidarıyla özde salgılandığı dünyada elbette hayır olacaktır bu sorunun cevabı. İktidarı ellerinde bulunduranların hakkıdır yazmak. Bu nedenle 19. Yüzyılda erkek ismini kullanmış kadın yazarlar. Kadının yazması hadsizliktir. Erkeklik taslamaktır. Hele hem kadın hem de sosyalistse toplum önünde, iki kere ötekidir.” Dedi.



Emekliliği sonrasında öyküler yazmaya başladığını belirten  Güleryüz   “Romanda, anlatmak istediğim iki konu vardı. Bunlardan biri bizim için dün gibi olan oysa gençler için artık bir tarih olmuş 12 Eylül darbesini  anlatmak ve örselenmiş ihmal edilmiş onlarca kadını bir kadın nezdinde okurlar buluşturmak istedim.” Sözleriyle amacını vurguladı.
Sözlerinin devamında 50 yaşına kadar öykü yazmaya karar verdiğini, 70 yaşına kadar da roman yazacağını ifade eden Güleryüz’e  “70.’den  sonra ne yapacaksın?” diye sorulunca bir kahkaha daha atarak “Romandan kazandığım paralarla dünyayı gezeceğim” diye yanıt verdi.





Güleryüz konuşmasını şöyle tamamladı:
“Yazmaya cüret ettim yine de edeceğim. Daha çok yazalım. Daha çok yazsın kadınlar ve erkekler. Ve daha çok okusun toplum.”
Kdz. Ereğli’deki kültür ve sanat çevresinin büyük ilgi gösterdiği imza gününde konuşan Ferhan Topçu’da, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması konusundaki görüşlerini açıkladı.
Sanatçı Nevzat Göl  ve arkadaşlarının müzikleriyle renk kattıkları imza gününe katılanlar şarkılara eşlik ederken, Gül Güleryüz de, tüm kitapsever ve dostları ile günün anısına fotoğraf çektirdi.